Medya
14 Ağu 2015 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Habertürk yazarından olay benzetme! CHP Katolik nikahı istedi!

Nihal Bengisu Karaca, CHP ile AK Parti'nin neden anlaşamadığını köşesine taşıdı

Köşesinde AK Parti-CHP koalisyonu neden olmadı? sorusunu soran Nihal Bengisu Karaca, CHP'nin AK Parti ile koalisyon için talep ettiği “4 yıl garantisi”ne ilginç bir benzetme yaptı ve "Katolik nikâhına eşdeğer bir talep" yazdı.

"CHP ile AK Parti'nin koalisyon için görüşmesi, birbirinden hazzetmeyen ama sırf aileleri istiyor diye bir araya gelen kız ile erkeğin durumuna benziyordu" diyen Karaca, şöyle yazdı:

"CHP hem hiç beğenmediği AK Parti'nin tamamen "değişmesini" (onarım hükümeti teklifi bu anlama gelir) hem de boşanmayı yasaklayan bir Katolik nikâhı kıyılmasını isteyince ("Kuracağımız hükümet 4 yıl sürsün" teklifi bu anlama gelir) AK Parti "İstersen hiç başlamasın" dedi."

İşte Karaca'nın "koalisyon görüşmelerinin bir hükümet kurmakla sonuçlanmaması kayıp olarak görülmemeli, süreç boyunca sergilenen çaba ve saygı kazanım telakki edilmeli" dediği yazısından dikkat çeken bölümler:

AK Parti-CHP koalisyonu görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasında da sürpriz olan bir şey yok. KıIıçdaroğlu’nun dün yaptığı açıklamalar, o anlamda bir miktar sorun içeriyor. Kılıçdaroğlu, “Bize koalisyon önerisi yapmadılar” diyor. Dahası, “Biz anlaşamadığımız başlık görmedik” diyor. “Kırmızı çizgimiz bile yoktu, müzakere etmediler, sadece birbirimizi dinledik” diyor. Nitekim bu ifadeler, “Görüşmeler tiyatrodan mı ibaretti?” gibi bir soru gelmesine neden oluyor. Kılıçdaroğlu’nun net bir biçimde “Hayır, asla” demesiyle konu kapanıyor.
Doğrudur, “Haydi koalisyon yapalım” teklifi gelmemiştir. İyi de, geçmiş 13 yılı bir kâbus ve cehennem dönemi gibi telakki edip “onarım hükümeti” kurmayı teklif ederseniz, AK Parti size nasıl koalisyon teklif edebilir?
Birbirine en iyi ihtimalle 90 derece açı yapan iki ayrı siyasi taraf iken bu şartlarda fazlasıyla lüks bir dayatma içeren “4 yıl gitsin” konusunda ısrar ederseniz AK Parti nasıl koalisyon teklif edebilir?
CHP ile AK Parti’nin koalisyon için görüşmesi, birbirinden hazzetmeyen ama sırf aileleri istiyor diye bir araya gelen kız ile erkeğin durumuna benziyordu. CHP hem hiç beğenmediği AK Parti’nin tamamen “değişmesini” (onarım hükümeti teklifi bu anlama gelir) hem de boşanmayı yasaklayan bir Katolik nikâhı kıyılmasını isteyince (“Kuracağımız hükümet 4 yıl sürsün” teklifi bu anlama gelir) AK Parti “İstersen hiç başlamasın” dedi.
Zira bırakın Türkiye’yi, kimi küresel ya da bölgesel aktörlerin tutumları nedeniyle 24 saat içinde değişebilen hareketli bir coğrafyada ve konjonktürde “4 yıl garantisi” istemek, Katolik nikâhına eşdeğer bir talep.