Politika
21 Ara 2022 14:05 Son Güncelleme: 21 Ara 2022 14:12

Habertürk yazarından bomba kulis! Ekrem İmamoğlu'na ikinci dava açılabilir!

CHP kaynaklarına göre 'hakaret'ten aldığı ceza nedeniyle görevden alınması mümkün olmayan Ekrem İmamoğlu'na bu kez terör davası açılabilir. Terör davası açılırsa Soylu'nun görevden alma yetkisi var.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, yakın zamanda ikinci bir müfettişin görevlendirildiği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yeni bir inceleme başlatıldığına dair kulis bilgisini paylaştı. 

Sarıkaya yazısında, "Ankara’da yaklaşık üç saat kadar süren görüşme trafiği içinde Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylık konusunu hiç konuştu mu? Yakın çevrelerine aktardığına göre bu konu hiç ele alınmamış, daha çok dava ve gelebilecek soruşturma, kovuşturma ve mahkeme süreçleri üzerinde durulmuş. Özelikle de yeni bir davanın yolda olduğu konusu üzerinde yoğunlaşılmış. Anlattıklarına göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uzun süre önce dile getirdiği, “belediye kadroları içinde terör ile iltisaklı kişilerin olduğuna” dönük iddiası üzerinden Büyükşehir Belediyesi bir soruşturma geçirmişti. Ancak herhangi bir olguya rastlanmadığı belirtilmişti. Ancak yakın zamanda ikinci bir müfettiş görevlendirilmiş ve Büyükşehir’de yeni bir inceleme başlatılmış. Yine iddialarına göre ikinci müfettiş 105 belediye çalışanını terörle iltisaklı bulduğunu belirten rapor vermiş." ifadesini kullandı. 

Sarıkaya yazısında şunları kaydetti:

"Üzerinde durdukları böyle bir sürecin başlaması halinde İmamoğlu’nun terör örgütleriyle iltisaklı kişileri işe alıp, onlara destek olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılıp görevinden açığa alınması. Bunun Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olma ihtimali üzerinde de durulmuş.Hukukçular, “Ahmak…” sözünün kanun gereği belediyedeki göreviyle alakalı olmadığı için İçişleri Bakanı’nın açığa alma yetkisinin bulunmadığını anımsatmış.Ancak terör ile ilgili konularda Bakanlık yetkisinin bulunduğuna vurgu yapmış.Buna karşı nasıl bir siyasi taktik geliştirmeleri gerektiği üzerinde durulmuş.Beklenti 6’lı Masa ile de bağlantılı kalarak bu tür gelişmelere karşı kamuoyu oluşumunu sağlamak."