Gündem
15 Tem 2020 11:58 Son Güncelleme: 15 Tem 2020 13:38

Habertürk yazarı şoke etti: Yaşar Paşa’yı FETÖ konusunda uyardım dinlemedi! Erdoğan’ı yumuşattılar…

Habertürk yazarı Sevilay Yılman’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Org. Yaşar Güler’e dair şoke eden FETÖ açıklamaları geldi.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4, yıldönümünde konuk olduğu Para-Gündem programında Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o dönemki tavrı üzerine tartışma yaratacak sarf etti.

Darbe girişiminden çok önce yazılarıyla FETÖ özellikle de TSK’daki yapılanma konusunda devleti uyardığını söyleyen Yılman, kendisine dava açıldığını belirtti.

Yılman ifade verdikten sonra o dönem Genelkurmay 2. Başkanı olan Yaşar Güler’in kendisiyle birlikte bir grup gazeteciyi makamında ağırladığını söyleyip sözlerine şöyle devam etti:

‘Paşamla konuşuyoruz özellikle bana kızgın. ‘Gazetecilik şevkine katılıyorsun, ne yazdığını bilmiyorsun’ dedi. Güler bana ‘TSK’ya sızmaları mümkün mü, yazarken çizerken dikkat edeceksin’ ifadesini kullandı. E sonuç? Sayın paşam dinliyordur herhalde. ‘Paşam öyle değil bunlar o kadar sinsiler ki, inanın burnunuzun dibindeki adam onlardan biri olabilir anlamazsınız’ dedim. Bunları derken de yaverini kastediyorum, yaveri de bize hizmet ediyor. Güler bana ‘sen ne dediğini bilmiyorsun, saçmalıyorsun’ dedi.

Yılman sözlerine şöyle devam etti:

‘E ne oldu? O yaver FETÖ’cü çıktı. Sonrasında Org. Güler’le görüşmedik. Bu uyarılar yapıldı, darbe önlenebilirdi.’

‘ERDOĞAN’I FETÖ KONUSUNDA YUMUŞATTILAR’

Yılman benzer bir durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da yaşandığını öne sürdü.

‘Cumhurbaşkanı ciddi bir irade sergiledi ama o aracılar var ya mektup getirenler götürenler. Hocaefendinin çok selamı var, bizim çocuklar öyle yapmaz diyenler böyle böyle işi yumuşattılar. Sayın Cumhurbaşkanı’nı kandırdılar demeyelim de yumuşattılar. Gerçi yumuşatmak da kandırmaktır’ ifadelerini kullandı.