Polemik & Kulis
22 Oca 2016 15:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

Habertürk yazarı Öcalan'ın "Gözüm tutmuyor" sözlerini 'ti'ye aldı!

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Öcalan'ın sözlerini isim vermeden Twitter'dan yanıtladı.

Abdullah Öcalan’ın “Çok gözüm tutmuyor” diyerek izleme Heyeti’nde yer almasına karşı çıktığı öne sürülen Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, konuyu ‘ti’ye almayı’ tercih etti.

ANF’nin yayınladığı, 14 Mart 2015’e kadar Öcalan’la yapılan İmralı toplantılarının tutunaklarının yer aldığı ‘Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa’ (İmralı Notları) kitabında Karaca’nın da ismi geçiyordu.

"GÖZÜM TUTMUYOR, SADIK OLMAYABİLİR"

Öcalan’ın HDP ve devlet heyetiyle İzleme Heyeti’ni konuştuğu toplantıda, devletin Hilal Kaplan önerisine karşı ismi geçen Nihal Bengisu Karaca’ya yönelik şunları söylediği iddia edilmişti: “Nihal Bengisu Karaca’yı çok gözüm tutmuyor. Sadık olmayabilir. Nihal Bengisu Karaca olsa bile o muhtevasını dayatmaması lazım. Ona söyleyin, gazetedeki gibi yaparsa ya ben çıkarım ya da onu kovarım.”

İNSANLAR ÖLÜYOR OLMASAYDI DA SESLİ GÜLSEYDİK

Twitter hesabında haberi değerlendiren Karaca, isim vermeden Öcalan’ın sözlerine, “Özellikle kendisine sadakatimden şüphe duyması çok eğlenceli. İnsanlar ölüyor olmasaydı da sesli gülseydik. ‘İzleme Heyeti’ demişler ama o biat etmeye geliyorlar anlamış belli ki” yanıtını verdi.



Bengisu Karaca, Diriliş Postası’ndan Erem Şentürk’ün de konuya dahil olmasıyla da şunları yazdı: