Medya
27 Tem 2018 13:08 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:46

Habertürk yazarı o soruya cevap aradı: Halk TV varken neden KRT alınıyor?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, KRT’nin kağıt üzerindeki sahibi ve aynı zamanda genel yayın yönetmeni Didem Duyum'la görüştü.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, CHP yönetiminin yüzde 49 hissesinin devri karşılığında 1 milyon 500 ABD dolarına Kültür Radyo Televizyonu'nu (KRT) almak üzere anlaştığını yazmıştı.

Yılman bugünkü köşesinde CHP'nin elinde yaygın ve kendi kitlesi başta olmak üzere muhalifler üzerinde oldukça etkili olan Halk TV gibi bir marka varken neden böyle bir açılıma gerek duyduğunun cevabını verdi.

Yılman, "Halk TV, Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının borazanlığını yapmadığı ve yapmayacağı için bu ekip sadece kendi güdümlerinde olacak bir başka TV arayışına girdi. KRT’nin maddi imkansızlıklar nedeniyle kapatılacağı yönünde eğilim olduğunu görünce de KRT’yi himayelerine almaya karar verdiler." ifadelerini kullandı.

İşte Yılman'ın bugünkü yazısından "Halk TV varken niye KRT?" başlıklı o bölüm:

Dün; “Kılıçdaroğlu’ndan ve kurmaylarından KRT açılımı” başlığı ile kaleme aldığım yazıya epeyce bir dönüş aldım.

5 Ağustos’ta ekranını karartma kararı alan KRT’nin kağıt üzerindeki sahibi ve aynı zamanda genel yayın yönetmeni Didem Duyum’la da görüştüm.

Sanırım Tuncay Özkan tarafından kendisine imzalatılan gizlilik anlaşması gereği satış görüşmelerinin olduğunu kabul etmekle beraber, detayları hakkında konuşmak istemedi.

Amacım bağcıyı dövmek falan olmadığı için Didem Hanım’la yaptığım telefon görüşmesinin ayrıntılarını aktarmayacağım. Kendisine de dedim; “İnşallah umduğunuz satış gerçekleşir ve inşallah sektörde istihdam için adres olan KRT kapanmaktan kurtulur!”

Ben dünkü yazının sonunda sorup da yanıtını bugün vereceğim iki soruyla devam edeceğim.

Birinci soru şuydu; CHP’nin elinde yaygın ve kendi kitlesi başta olmak üzere muhalifler üzerinde oldukça etkili olan Halk TV gibi bir marka varken neden böyle bir açılıma gerek duyuldu?

- Çünkü Kılıçdaroğlu ve MYK’sı Halk TV’ye kendilerinin çıkarları doğrultusunda bir yayın politikası izletemiyorlar. Çünkü Halk Tv sadece onların değil, sadece CHP’ye oy veren muhaliflerin de değil, iktidara muhalif olan herkesin ekranı duruşunu bozmamaya gayret ediyor. Yani Halk TV, Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının borazanlığını yapmadığı ve yapmayacağı için bu ekip sadece kendi güdümlerinde olacak bir başka TV arayışına girdi. KRT’nin maddi imkansızlıklar nedeniyle kapatılacağı yönünde eğilim olduğunu görünce de KRT’yi himayelerine almaya karar verdiler.

İkinci soru ise; Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde görüşme yaptıklarını söyleyen kurmayları Özkan ve Toprak, yüzde 49 hissenin ve KRT TV’nin aylık 300 bin TL olan giderinin karşılanacağı finansmanını nereden ve ne şekilde sağlamayı hesaplıyorlar?

- Partinin kasasından olmadığı kesin! Peki nereden? Havuz gibi bir yerdenmiş. Evet! Yanlış okumadınız eğer Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları Tuncay Özkan, Erdoğan Toprak’ın KRT operasyonu başarıya ulaşır ise hem yüzde 49 hissenin karşılığı, hem de aylık giderlerin tümü o havuzumsu şeyden karşılanacakmış!

İlginç değil mi?