Medya
26 Eyl 2020 11:12 Son Güncelleme: 26 Eyl 2020 11:42

Habertürk yazarı 'kalite'den dert yandı! Köşe yazarları artık eş-dost kontenjanından!

Habertürk yazarı Esin Övet, basın dünyası içinde usta çırak ilişkisinin kaybolmasıyla kalitenin ciddi anlamda düştüğünü ve köşe yazarlarının bile artık eş-dost kontenjanından seçildiğini söyledi.

Habertürk yazarı Esin Övet, el emeği gerektiren mesleklerden yola çıkarak günümüzde herhangi bir meslekte çırak yetişmediğini, bu nedenle bir illüzyon yaşandığını söyledi. Övet, basın dünyası için de "En son nesilden sonra muhabir de yetişmedi. Gazeteciliğin geldiği nokta da ortada. Şu anda birçok köşe yazarı, eş-dost kontenjanından" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Bakırcılar Çarşısı’nda gezerken "küçük bakır tabak için saatlerce, el emeği göz nuru döken bir amcanın" kendisine "Torunlarım asla bu işi yapmak istemiyor. Bu gördüğünüz güzel işler bizden sonra olmayacak. Çünkü kimse öğrenmek istemiyor bu işin nasıl yapıldığını” dediğini söyleyen Esin Övet, Habertürk gazetesini kurarken yaşadıkları zorlukları anlattı. Övet, şunları kaydetti:

"Çok kişi gelip-gitti. Hatta çok kişinin “Siz deli misiniz? Bu eziyet çekilir mi?” diyerek bir hafta olmadan çekip gittiklerini hatırlıyorum... Çünkü gelen elemanlar, “Ama biz böyle hayal etmedik. Ben ünlülerle oturup yemek yemek istiyorum. Onlarla gezmek istiyorum. Arkadaş olmak istiyorum. Böyle iş olduğunu bilmiyordum. Hemen köşe yazarı olmak istiyorum” diyerek gittiler ve bizler de hayal kırıklığına uğradık.

Yani artık işi bizim öğrendiğimiz gibi öğrenmek istemedikleri gibi hemen de ünlü bir köşe yazarı olmak derdindelerdi...

Anlayacağınız en son nesilden sonra muhabir de yetişmedi. Gazeteciliğin geldiği nokta da ortada. Şu anda birçok köşe yazarı, eş-dost kontenjanından. Yani diyeceğim o ki! Birçok meslek son on yılda böyle maalesef. "Topraktan yetişme” dediğimiz kişiler yok. İlerde daha da olmayacak. Bu yüzdendir ki, illüzyon devam edecek."

Netflix’de yayınlanan “Sosyal İkilem” belgeselini öneren Övet şunları kaydetti:

"Düşünün, kendine inanılmaz güvensiz, küçücük bir sözden yıkılan, en ufacık bir başarısızlıkta dağılan bir nesil yetişiyor. Ve tabii ezberci. Paylaşımdan uzak. Yaratıcılıktan yakından uzaktan bihaber. Çalışmadan, üretmeden zengin ve ünlü olmak isteyen ciddi bir nesil geliyor. Ve tabii kusursuz görünmek için uğraşan. Filmde anlattıklarından şu çok net anlaşılıyor ki bu durum böyle giderse 20 yıl sonra ciddi tehlike ile karşı karşıya olacağız."