Medya
03 Haz 2023 11:28 Son Güncelleme: 03 Haz 2023 11:37

Habertürk yazarı “Çok fazla soran oldu” deyip açıkladı! Köşe yazarlığı bitti mi?

5 gündür köşe yazısı yayımlamayan HaberTürk’ün bütün köşe yazarlarını işten çıkardığı iddia edilirken yeni bir gelişme yaşandı.

Ciner Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Habertürk’ün Fatih Altaylı’dan sonra Serdar Turgut, Nihal Bengisu Karaca, Kübra Par ve Kemal Öztürk’ün de yazılarına da son verildiği iddia edilmişti.

Bu iddialara cevap olarak Habertürk yazarı Kemal Öztürk sessizliğini bozarak bir açıklama yayınladı.

Öztürk, "Bir süredir Habertürk'teki değişim çalışmaları nedeniyle köşe yazarlığıma son verildiğine dair haberler çıkıyor. Çok fazla soran olduğu için bir açıklama yapma ihtiyacı oldu." dedi.

Öztürk, "Köşe yazarlığının da gazetecilik gibi sahadan yapılmasını önceden beri savunan biriyim. Bu nedenle yönetim, normal köşenin dışında 'Kemal Öztürk ile sahada' adında ayrı bir sayfa açmıştı bana. Seçim gözlemlerinden, tarıma, Ukrayna savaşından Karabağ krizine kadar tüm saha gözlemlerimi bu sayfada yayınladım." şeklinde konuştu.

Kemal Öztürk, bundan sonra da aynı sayfada sahada köşe yazarlığı yapmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, bu tarzı bir televizyon programına dönüştürerek vatandaşın gerçek gündemini kamuoyuna taşıyacaklarını ifade etti.

Öztürk, yeni yazılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlamasıyla ilgili TBMM ve Külliye'de düzenlenecek törenlerden gözlemlerine yer vereceğini sözlerine ekledi. Bu değişimin medyada önemli bir adım olduğunu düşündüğünü vurguladı.

İşte Kemal Öztürk’ün o paylaşımı;