Medya
26 Eki 2010 13:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

HABERTÜRK TV'DEKİ TENSİKAT'IN ŞİFRELERİ! KİME, HANGİ MESAJ VERİLDİ? SATIR HAKEMİ YAZDI!

Habertürk TV'de 7 kişinin işine son verildiği haberini Medyaradar'da okudunuz.Şimdi de bu ilginç tensikatın şifrelerini açıklıyoruz.Bu 7 kişinin ortak özellikleri neydi? Neden ve kim tarafından işten çıkartıldılar?

Son aylarda ve geçtiğimiz Eylül ayında  NTV karşısında büyük bir rating hezimetine uğrayan Habertürk Tv’de gözler bu aya çevrilmişti. NTV Spor’a bile geçilen Habertürk Tv Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut bu hezimeti “Milli Maçlar”a bağlamış ve kendine göre rahat bir nefes almıştı.

Ancak Ekim ayında da işler Habertürk Tv için pek iyi gitmedi. NTV’nin yine açık ara önde olduğu haberleri gelince yönetim hırsını Yiğit Bulut’tan değil Yiğit Bulut’un “adamları”ndan çıkarttı. Bu ay itibariyle işten çıkartılan 7 kişi de Yiğit Bulut’a en yakın isimlerden oluşuyor. Örneğin Ayça Yurdayarar,  Bulut’un asistanlığını yapıyordu. Bulut’un askerliğini yaptığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli bir subayın kızıydı.. Yurdayarar’ın babasıyla Yiğit Bulut arasında vefa borcu vardı… Bu nedenle Yurdayarar’ın ayrılması çalışanlara kendi tercihi gibi yansıtıldı..

Diğer isim Tuğba Üreten. Tuğba Üreten, Özlem Gürses’in Habertürk Tv’de çalıştığı dönemde “getir götür”ünü yaptığı dönemde stajyerken Bulut’un gözdesi olmuş ve kısa bir sürede yükselişe geçmişti. Ayrıca Tuğba Üreten, Yiğit Bulut’a ismiyle hitap edebilen ender kişilerin arasında bulunuyordu.
Mayıs ayında Yiğit Bulut tarafından yapılan operasyonda program bölümünde çalışan birçok kişi işten çıkartılırken Tuğba Üreten hiçbir ekonomi eğitimi almamasına rağmen Bulut’un direktifiyle ekonomi servisine kaydırılmıştı.
Üreten ile de yollar ayrıldı…

Kültür-sanat programı Fihrist’i sunan Zeynep Konan da son dönemde Bulut’un koruması altında olan isimler arasına girmişti…Ancak yönetimin onayıyla birkaç ay önce Bedia Ceylan Güzelce’nin sunduğu Skala yayına başladı. Konan ile de yollar ayrıldı… 

İşsizken transfer edilen ve özel haber yaptığını iddia eden ancak rutin ve basit haberleri bile özel haber sayan Nilay Akyol da Bulut’un adamları arasındaydı. Akyol’un özel haberleri çok konuşulmadı belki ama o haberlerle Habertürk TV de saç baş yoldurmuştu. Onunla da yollar ayrıldı..

Pek çok kanalda kendi hazırlayıp sunduğu Çevre Haberleri ile Yiğit Bulut’un dikkatini çekerek transfer olduğu Habertürk TV’de Gün Başlıyor ve gece haberlerini sunan Sinem Pehlivan’ın da Bulut ve çevresindeki isimlerin koruması altında olduğu iddia ediliyordu.

O da gitti… Onunla da yollar ayrıldı..
Bu tensikatta işten çıkarılan iki isim daha vardı. Prodüktörler Yelda Binici ve Derya Taşkın…Onlar Bulut’un çevresinde değildi.. Binici aylardır kadro almayı bekliyordu, Taşkın ise Habertürk TV’de işsizken başlayarak rahat bir nefes almıştı..

Bu iki isim sadece Bulut’un yakınında ya da korumasında olan isimler değildi, sadece tensikat döneminin kurbanı oldular..
Şimdi Bulut’un yönetime salvo yapacağı konuşuluyor.
Tensikatın özeti şu: Yiğit Bulut’un çevresinde, bazıları ne iş yaptığı bile belli olmayan, hatta sadece tek işleri çalışanları izleyip, Bulut’a raporlamaktan ibaret olan isimlerle yollar ayrıldı…

Yani Bulut’un çalışanlar üzerine psikolojik baskı kurduğu sistemin önemli adamlarına yol verildi.. Bir nevi Bulut’un etrafı boşaltıldı. Yani çalışanlar üzerinde rahatsızlık yaratan isimler gitti… Yerine yenileri gelir mi belirsiz.. 
Editör masasına yönelik bazı tedbirlerin de alınacağı, uzun süredir fazla sayıda oldukları iddia edilen editör masasının da tensikattan nasibini alacağı tahmin ediliyor…
Önümüzdeki dönemde davranışları ve kararlarıyla Habertürk’ün marka değerinin önüne geçen ve marka itibarı üzerinde ciddi sarsıntı yaratan Bulut’un programlarına yönelik yeni kararlar alınması bekleniyor…
Habertürk Tv koridorlarında Bulut’un moralini bozan-bozacak gelişmelerin kapıda olduğu konuşuluyor.

SATIR HAKEMİ