Medya
19 Şub 2024 20:36 Son Güncelleme: 19 Şub 2024 20:39

Habertürk TV’de üst düzey ayrılık! ‘Veda’ diyerek paylaştı

Ciner Medya Grubu'nun haber kanalı Habertürk TV’den ayrılık haberi geldi. Deneyimli Ekonomi Müdürü, ayrılık kararını sosyal medyadan paylaştığı, “Habertürk’e veda” başlığıyla paylaştı.

MedyaRadar’ın özel haberine göre; geçtiğimiz yıl Sözcü TV’ye geçiş yapan Ebru Baki’nin yerine Ekonomi Müdürü olarak atanan Zeliha Saraç, Habertürk TV’den ayrılık kararı aldı.

Saraç, sosyal medya hesabından şunları paylaştı;

“Habertürk'e VEDA Sevgili dostlar Habertürk TV ile yollarımızı ayırdık, başta Ciner ailesi olmak üzere Sn Kenan Tekdağ'a ve tüm yöneticilerime, pandemi dahil olmak üzere zor günlerde omuz omuza çalıştığım sevgili iş arkadaşlarıma teşekkür ederim. Başka mecralarda görüşmek üzere”


ZELİHA SARAÇ KİMDİR?

19 yıl önce medyaya adım atan Saraç ilk olarak Cnbce’de çalışmaya başladı. Daha sonra sırasıyla Tv8, 24 Tv , KanalTürk ve 6NEWS’da başarılı programlar yaptı.

TRT Türk’te “Dünyanın Ekonomisi” adlı programı sundu.Eylül 2012'de Kanal 24'e transfer olan Saraç kanalda Ekonomi Müdürlüğü'nün yanısıra haftanın beş günü Analiz-Sentez isimli programın moderatörlüğünü yaptı. Şubat 2017 tarihinde istifa ederek TVNET'e transfer oldu. Burada Ekonomi Müdürlüğü'nün yanısıra Kahve Molası ve Zeliha Saraç ile Para Politik programlarını sundu. Saraç, TVNET'ten 4 ay sonra istifa ederek Show TV'ye geçti. Show TV'de Gece Hattı programını sunan Saraç Mayıs 2018'de 24 TV'ye dönüş yaptı ancak 2019'un ağustos ayında kanaldan ayrıldı ve Bloomberg HT’ye geçiş yaptı.

Son olarak Habertürk’le anlaşıp ardından Ekonomi Müdürü olan Saraç, Şubat 2024 itibarıyla ayrılık kararı aldı.