Televizyon
18 Eki 2015 08:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Habertürk TV'de şok! Efsane program yayından kaldırıldı!

Tarihçi Murat Bardakçı'nın tarihçi yazar Erhan Afyoncu'yla birlikte hazırlayıp sundukları Tarihin Arka Odası programıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Habertürk TV'de Cumartesi günleri ekranlara gelen ünlü tarihçi Murat Bardakçı'nın tarihçi yazar Erhan Afyoncu'yla hazırladığı 'Tarihin Arka Odası' programında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Programı hazırlayan iki isim de ayrıldıklarını açıkladı. Ayrılığın nedeniyle detaylı açıklama yapmayan Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu, kararı kendi istekleriyle aldıklarını belirtti.

TARİHİN ARKA ODASI'NDA NELER KONUŞULUYOR?
Habertürk ekranlarında Cumartesi akşamları seyirciyle buluşan Tarihin Arka Odası programında yaşanan güncel gelişmeler tarihsel anlamda masaya yatırılıyor. Her hafta farklı konukların katıldığı programda bir nevi popüler tarih konuları konuşuluyor. Program içerisinde daha önce tarih sayfalarında yer almamış bilgilere de yer veriliyor.

MURAT BARDAKÇI KİMDİR?
1955 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Bardakçı, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılış dönemine ilişkin araştırmalarıyla biliniyor. Arapça, Farsça, Fransızca, İngilizce ve Osmanlı Türkçesi bilen Bardakçı, Ebced notası, Hamparsum notası ve Bizans ve Haz neumleri gibi musiki yazısı sistemlerde de uzmanlığı bulunuyor. Yazma ve basma eserlerden oluşan kütüphanesinin ve arşivinin geniş çaplı oldukları bilinen Bardakçı son olarak Tarihin Arka Odası isimli tarih programını sunuyordu.

ERHAN AFYONCU KİMDİR?
Türk tarihçi, yazar, akademisyen, televizyon programcısı ve köşe yazarı Erhan Afyoncu, 1967 yılında Tokat'ta doğdu. 2007 yılında 24 televizyonunda Geçmiş Zaman Olur ki adlı haftalık bir tarih programı yapan Afyoncu, Habertürk televizyonunda Murat Bardakçı ile Tarihin Arka Odası programını yaptı. Afyoncu ayrıca, ilk sayısı 30 Mayıs 2010'da çıkan ve 22 Mayıs 2011'de yayın hayatına son veren Habertürk Tarih dergisinde de pazar günleri yazılar yazdı.