Polemik & Kulis
20 Nis 2016 09:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:28

Habertürk TV'de şok ayrılık! Deneyimli ismin görevine son verildi! (Medyaradar/Özel)

Ciner Medya Grubu'ndaki tenkisatın son kurbanı 6 yıldır çeşitli görevlerde bulunan isim oldu.

Habertürk TV kanalın en deneyimli editörlerinden Yaşar Gürsoy ile yollarını ayırdı. Ayrılık kararı bugün kendisine tebliğ edilen Yaşar Gürsoy daha önce de Ciner Medya Grubu’nda Show Tv Haber Koordinatörlüğü görevini yürütürken işten ayrılmak zorunda kalmıştı.

Habertürk TV’de başarılı programlara imza atan Yaşar Gürsoy 2010 yılından bu yana Ciner Medya’da görev almıştı. Hazırladığı 1 Gün ve Gün Başlıyor programlarıyla reyting sıralamasında önemli başarılara imza atan Gürsoy Atatürk’ün yakın çevresindeki arkadaşlarını araştırmasıyla yazın dünyasında da ses getiren kitapları kaleme almıştı. Gürsoy’un, Beyninle Seviş(me), Gece, Geçmiş ve Düşlerimiz adlı aşk romanları, Atatürk ve Can Yoldaşı Nuri Conker, Çankaya’nın Kalemşoru Falih Rıfkı Atay, Atatürk’ün Berberi ve Allah Kadını Yarattı Devrimi Kadınlar Yapar adlı Atatürk eserleri bulunuyor.

33 yıldır medya sektöründe faaliyet gösteren ve emekli olan Yaşar Gürsoy daha önce de Kanal D’nin kuruluşunda ve daha sonra Yurt Haberler müdürlüğü, Ali Kırca’nın Show Haber’e geçmesiyle ATV Haber Genel Yayın Yönetmenliği ve Show Tv Haber Koordinatörlüğü görevlerini üstlenmişti. Çeşitli üniversitelerde medya iletişim dersleri de veren Yaşar Gürsoy spikerlik, haber programı sunuculugu, belgeselcilik, gazete ve dergilerde de bulunmuştu.

Gürsoy'un ayrılık haberi çalışanlar arasında üzüntü yaratırken işten çıkarılmalar konusunda da endişe yarattı. Veyis Ateş yönetimindeki kanalda daha önce de deneyimli sunucular Didem Arslan Yılmaz, Duygu Canbaş, Serap Belet, ile Haber Koordinatörü Suat Toktaş’in işine son verilmişti.

MEDYARADAR/ÖZEL