Medya
05 Mayıs 2021 20:42 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2021 00:47

Habertürk TV'de MHP depremi! Kürşad Oğuz ve Bülent Aydemir istifa etti!

Habertürk'te yayınlanan Ebru Baki ile Para Gündem programı sonrası kanal ile MHP arasında patlak veren kriz iki üst düzey ismin istifasına neden oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin 100 maddelik yeni anayasa taslağını duyurduğu basın açıklamasını canlı yayındaki programında gündemine taşıyan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki MHP'nin hedefi olmuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in Baki'ye yönelik tweetlerine tepki gösteren Bülent Aydemir de bu sabah gerçekleşen yayında "Bu ifadeleri aynen Ulvi Bey'e iade ediyorum" diyerek, hem Yönter'e hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye  ‘’Özür dile" çağrısında bulundu.

Ancak bu çağrı MHP cephesinde çok sert karşılık buldu. Önce MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Ebru Baki ile Bülent Aydemir'e sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Ardından da Bahçeli'den #HabertürkTvİzlemiyorum" paylaşımı geldi. 

Bu gelişmenin ardından Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz ile Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir istifa kararı aldı.

İstifaların ardından Habertürk TV'de flaş atamalar gerçekleşti.

Buna göre; Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in istifasıyla boşalan Ankara Temsilciliği görevine, Show TV Ankara Temsilciliği görevini de yürüten Sibel Demirci Erdem atandı.

Habertürk TV ve Show TV Ankara Temsilciliklerinin birleşmesiyle oluşan yeni yapıda Fevzi Çakır da Ankara Temsilci Yardımcısı olarak görevlendirildi.

İstifa ve atamalarla ilgili Habertürk’ten yapılan açıklama şöyle:

NE OLMUŞTU? 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 100 maddelik yeni Anayasa önerisi hazırladığını duyurmuştu.

Bahçeli'nin canlı yayındaki sözleri, Habertürk'ten Ebru Baki'nin sunduğu Para Gündem programında masaya yatırıldı. 

Ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından Habertürk sunucusu Ebru Baki'yi hedef aldı.

Yönter, şu ifadeleri kullanmıştı:

"1)- Habertürk’te art niyetli Ebru Baki’ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydam Sanver’in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi?

2)- Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir....Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur...Bugünkü golü çıkaramayınca çirkefliği ve çirkinliğe tercih ettiler. Yuh olsun!”

AYDEMİR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, bu sabah Ebru Baki’nin sunduğu Para Gündem programında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Son zamanlarda bir alışkanlık başladı böyle gazetecilere, hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda ayar veren, hedef gösteren açıklamalar.

Bu ifadeleri, aynen ölçüsüyle ne bir eksik ne bir fazla, Ulvi Bey'e iade ediyorum. Gazetecileri hedef gösteren böyle açıklamaları kabul etmiyorum.”

Aydemir'in açıklamasından sonra MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Aydemir için, "Siz kimsiniz, hangi ölçü ve yüzle MHP ve Sayın Genel Başkanımızı özür dilemeye davet ediyorsunuz? Size bu gücü kim veriyor? Televizyon ekranlarından aklınızca siyasete ayar vermeye cüretini nerden buluyorsunuz?" ifadelerini kullandı.