Polemik & Kulis
14 Nis 2023 17:18 Son Güncelleme: 14 Nis 2023 23:46

Habertürk TV’de bomba ayrılık! Hangi ünlü ekran yüzü istifa etti?

Ciner Medya Grubu'nun haber kanalı Habertürk'te bomba bir ayrılık yaşandı. 5 yıla yakın süredir kanalda görev alan ekran yüzü istifa kararı aldı.

Habertürk TV ekonomi müdürü ve Para Gündem programı sunucusu Ebru Baki, 5 yıldır görev yaptığı kanalla yollarını ayırdı.

Baki, Genel Müdür koltuğunda Alişer Delek'in oturduğu ve son günlerde flaş transferlere imza atan Sözcü TV ile anlaştı.

"ARAMIZA HOŞ GELDİN..."

Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Ebru Baki'yi etiketleyerek "Aramıza hoş geldin. Sözcü TV daha da güçlendi, daha da güzelleşti." ifadelerini kullandı.

Deneyimli sunucu ekonomi ve siyaset dünyasından haberleri gündeme getireceği bir  programla ekranlarda olacak. 

EBRU BAKİ KİMDİR?

Üniversite döneminde Hürriyet Gazetesi'nde ekonomi servisinde staj yaptı. Lise hayatında eğitim amacıyla başvurduğu programlar aracılığıyla yurt dışında bulundu ve çeşitli burslardan faydalandı.

İletişim Fakültesi'nden sonra Marmara Üniversitesi İDBF Uluslararası İktisat Bölümü'ne devam etti. Hürriyet Gazetesi'nde stajyerlikten muhabirliğe uzanan 7 yıllık bir dönem geçirdi. Bilişimden, iş dünyası ve tüketici haberleri ile ilgili çeşitli ödüller kazandı.

Hürriyet'ten sonra televizyon macerası başladı. CNN TÜRK'te ekonomi haberlerini sunmaya başladı. CNN TÜRK'te Parametre ve Ebru ile Pazarlık programlarını sundu.

Ebru Baki, hatfa içi her gün Habertürk TV'de ekrana gelen Para Gündem programıyla izleyicilerin karşısına çıkıyordu.