Medya
26 Nis 2023 09:16 Son Güncelleme: 26 Nis 2023 10:35

Habertürk Sevilay Yılman’ın biletini kesti! Sosyal medya sonu oldu…

Habertürk gazetesi, Sevilay Yılman ile yollarını ayırdı. Veda haberini doğrulayan Sevilay Yılman ise sebebinin sosyal medya paylaşımları olduğunu dile getirdi.

Habertürk gazetesi, Sevilay Yılman ile yollarını ayırdı. Veda haberini doğrulayan Yılman, sosyal medyada paylaşım yaparken Habertürk'ün kurallarına uygun davranamadığı için söz konusu ayrılığın gerçekleştiğini dile getirdi.

“Ciner Medya Grubu’nun da sosyal medya kullanımı konusunda çalışanlarından uymasını istediği kurallar var. Ben epeyce bir direndim bu kurallara uyum sağlayabilmek için ama son süreçte maalesef başarılı olamadım, olamıyorum da…” diye yazan Yılman, “Özellikle aktif olduğum Twitter’da kurumun ilke ve kurallarına aykırı paylaşımlar yaparak sürekli ihlalde bulunuyorum. Bu ihlal durumum en sonunda İnsan Kaynakları tarafından dikkat çekti ve uyarıldım. Tüm kurum çalışanlarının riayet ettiği kurallar ve kaideler bir kez daha hatırlatıldı tarafıma. Çünkü grubun tüm çalışanlarına tebliğ ettiği bir, ‘Sosyal Medya Yönergesi’ var ve ben uymayınca diğer arkadaşların da uymama hakkı doğuyor. Ve böyle olunca da mesele yönetilemez hale geliyor” diyerek bu sebepten dolayı kurumla yollarının ayrıldığını belirtti.

Yeni döneme Youtube’da devam edeceğini, ‘Özellikle medya, yargı, ticaret ve siyaset denkleminin ombudsmanı olacağım’ ifadesini kullanarak belirten Sevilay Yılman, “Başta Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Turgay Ciner’e, Medya Grup Başkanı Mehmet Kenan Tekdağ’a ve kurum çatısı altında birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma ve siz çok kıymetli okurlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” diyerek Habertürk’e veda etti.

Bir taraftan sosyal medya kurallarına uymadığı için uyarıldığını söyleyen Sevilay Yılman’ın diğer taraftan kalması yönünde ısrarlar olduğunu ifade etmesi ise dikkat çekti.

5 AY KÖŞE YAZAMAMIŞTI

Sevilay Yılman, 2021 sonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na o dönem daha yeni atanan Nureddin Nebati ile olan kayıt dışı söyleşisini aktardığı için uzun süre köşesini yazamamıştı.

Bakan Nebati’nin Sevilay Yılman ile röportaj sırasında söylediği iddia edilen "Karamsar tablo çizenler var. Hiçbir şekilde bize inanmayanlar. Onlara diyorum ki; Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer..." ifadeleri gündeme oturmuş ve yoğun tepki toplamıştı.

Fatih Altaylı ise söz konusu söyleşinin bir röportaj olmadığını, Yılman ile Nebati arasında geçen bir konuşma olduğunu iddia ederek, Bakan’ın izninin alınmadan yayımlandığını öne sürmüştü.

Olayın üzerinden geçen 5 ay boyunca Sevilay Yılman Habertürk’te yazı yazamamış ancak 2022 yılı Mayıs ayında geri dönebilmişti.

ADI HEP KRİZLERLE ANILIR OLMUŞTU

Bir başka kriz ise Habertürk TV ekranlarında yaşanmıştı. Bingöl’deki şehit yakınına müdahalesi ve küfrü nedeniyle toplumun tüm kesimlerinden tepki gören İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a sahip çıkan Sevilay Yılman, “Tam bir İstanbul Beyefendisidir. Yaptığı yanlış ama bazen insan gaflete düşer” ifadelerini kullanmıştı.

Yılman’ın tepki çeken sözleri üzerine Habertürk TV’den zorunlu açıklama gelmiş ve “Habertürk’ün hiçbir koşulda, başta şehit aileleri olmak üzere ailelere yönelik küfürleri ve saygısızlığı mazur görmesi, mazur gösterilmesine izin vermesi mümkün değildir” denilmişti.

SEVİLAY YILMAN- SEZGİN BARAN KORKMAZ İLİŞKİSİ GÜNDEME OTURMUŞTU

Nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giyen Sezgin Baran Korkmaz'ın ifşa ettiği gazeteciler listesi içinde adı geçen Sevilay Yılman'ın kendisini savunduğu açıklamaları günlerce konuşulmuştu. Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı iddia edilen Sevilay Yılman birçok tweet atmış hatta canlı yayına çıkarak açıklamalar yapmak zorunda kalmıştı.