Polemik & Kulis
26 Oca 2016 15:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

Habertürk ile yolları ayrılan ünlü köşe yazarı Medyaradar'a konuştu: Beklenen oldu!

Ciner Medya Grubu Fehmi Koru'nun ayrılığının ardından muhalif bir ismin daha gönderilmesiyle sarsıldı. Ve o isim ayrılığa dair Medyaradar'a açıklamada bulundu.

Ciner Medya Grubu'nda sular durulmuyor. Hükümete muhalif yazılar yazan Fehmi Koru'nun ardından bu kez Ruşen Çakır'la da yollar ayrıldı. 20 Ekim 2014'ten bu yana Gazete Habertürk'te yazılar kaleme alan Çakır ayrılığıyla ilgili olarak Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e şöyle konuştu:

"Bana herhangi bir tebliğde bulunulmadı ama haber doğru. Ben halimden çok memnunum, hiçbir kırgınlığım ve üzüntüm yok. Bunda da şaşılacak bir durum görmüyorum. Zaten beklenmiyor muydu? Beklenen de oldu. Herkese teşekkür ediyorum."

Ruşen Çakır kimdir?

25 Ocak 1962 Hopa doğumlu. Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. 1981 Şubat-1982 Ağustos arasını Hasdal ve Metris askeri cezaevlerinde tutuklu olarak geçirdi. Boğaziçi Üniversitesi'ni yarıda bıraktı. 1985 yılında Nokta Dergisi'nde gazeteciliğe başladı. Sırasıyla Tempo, Cumhuriyet, Milliyet, CNN Türk, NTV ve Vatan'da çalıştı. TESEV'de Demokrasi, Sivil Toplum ve İslam Dünyası Programını yönetti. Periscope üzerinden yaptığı yayınlarını derlediği MedyaScope.TV isimli bir haber sitesi kurdu. Çakır, 20 Ekim 2014'den itibaren Habertürk Gazetesi'nde yazıyordu.

MEDYARADAR/ÖZEL