Gündem
12 Haz 2015 09:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

Habertürk hangi köşe yazarını işten çıkardı?

Habertürk, köşe yazarını yaptığı son haberleri nedeniyle işten çıkardı.

Bianette yer alan habere göre; Habertürk, bünyesinde çalışan gazeteci Işıl Cinmen’i yaptığı son haberleri nedeniyle işten çıkardı.

Cinmen, Habertürk sitesinde 2,5 yıldır çeşitli röportajlar yapıyor ve “Boş ders” isimli köşe yazıyordu.

Cinmen ayrılığı böyle açıkladı:

“2 buçuk yıldır çalıştığım Habertürk’ten yaptığım son haberler sebebiyle yöneticilerimin tüm itirazlarına rağmen atıldım. Biraz tuhaf oldu ama herkes gitmemem için içtenlikle uğraştı. Ancak keyfi bir üst karar sebebiyle sonuç böyle oldu. Dedikodu sevmem o yüzden konuşmayacağım. Büyük bir haksızlık olduysa da, kurum yönetimine dava açmayacağım.”

Son yazısı kaldırıldı

Işıl Cinmen, en son İstanbul Maslak'taki bir gece klübünde hafta sonu düzenlenen swinger (eş değiştirme) partisine katıldı ve izlenimlerini yazdı. Ancak bu yazısına Habertürk sitesi üzerinden şu anda ulaşılamıyor. Bu yazıdan önce de  "Kişisel Direniş" adlı kitabı çıkan Enver Aysever ile röportaj yapmıştı.

Işıl Cinmen kimdir?

Saint Benoit'dan sonra Bilgi üniversitesi medya iletişim bölümünden mezun olan Işıl Cinmen eğitimine New York Üniversitesi Televizyon yapımcılığı'nda devam etti. Tempo dergisi ve bianet'te çalıştı. Adını Bilgi Üniversitesi'nde porno skandalı röportajıyla duyurdu. bianet'te yaptığı "İki tarafıyla Kürt sorunu" haberiyle Musa Anter ödülüne layık görüldü. Cinmen, aynı zamanda "Bir Isırık New York" kitabının da yazarı.