Kitap
29 Mar 2010 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

HABERTÜRK GAZETESİ MUHABİRİNDEN 'CÜBBELİ AHMET HOCA GERÇEĞİ'

Habertürk Gazetesi Muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun 'Cübbeli Ahmet Hoca Gerçeği" isimli kibabı Cuma günü raflardaki yerini aldı.

Habertürk Gazetesi Muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun ‘Cübbeli Ahmet Hoca Gerçeği” isimli kitabı Cuma günü raflardaki yerini aldı

Cübbeli Ahmet Hoca’nın dedikleri... Öyle bebekler var ki insanı tahrik ediyor, fotoğraf caiz, heykel haram, Hristiyanlığın noeline katılmak, zinadan aşağı değildir diyen Cübbeli Ahmet Hoca için ne çok şey söylendi. Jet-skili hocadan, Moldovyalı kızlarla gecelik ilişkiler kurduğu söylenen bir hoca, bir cemaat önderi. Onu ekranlardaki heyecanlı anlatımları ile tanıdık. Peki ya, gerçekte Cübbeli Ahmet Hoca kimdir?  Dünden bugüne söylenenler. İşte Cübbeli Ahmet Hoca ile ilgili ilginç ayrıntıları bu kitapta yer alıyor. Objektif bir anlatımla ele alınan bu çalışma da Cübbeli Hoca’nın çoçukluğundan başlanarak cemaat içinden yükselişinden, kişiler ve kurumlara kadar uzanan  yaşamı belgelerle anlatılıyor.  En önemli projesi olan Beykoz’daki kaçak Kulliyesi nasıl kuruldu. Kaçak külliye inşaa edilirken, devlet kurumları nasıl bir çalışma yaptı. Kurumlar arasında yapılan yazışma trafiğinde neler oldu ve Külliyeye nasıl el konuldu. Cübbeli, vaazlarını verirken, Jandarma onun hakkında nasıl bir rapor hazırladı. Şok edici raporda neler gizli? Jandarma raporu hazırlarken, polis Cübbeli’ye operasyonu nasıl düzenledi. Gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Cübbeli’nin günümüze kadar olan değişimi ve cemaat lideri olma adımları ayrıntıları ile kitapta yer alıyor.