Radar Hattı
23 Şub 2010 15:42 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:05

HABERTÜRK GAZETESİ MİT DAVASI'NI KAYBETTİ!.. MİT'E NE KADAR TAZMİNAT ÖDEYECEK?

Habertürk gazetesi ve gazeteci Lube Ayar kaç bin TL manevi tazminat ödeyecek?

Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Mikdat Alpay, ''MİT'ten MİT'çiye Bel Altı Raporu'' başlıklı haberde, ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' iddiasıyla açtığı davada, Habertürk gazetesi ve gazeteci Lube Ayar'dan 15 bin TL manevi tazminat kazandı.


Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, Alpay'ın avukatı Fevzi Coşkun ile Habertürk gazetesi ve Ayar'ın avukatı Simay Tezcan katıldı.


Avukat Coşkun, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti.


Avukat Tezcan ise davanın reddini istedi.


Yargıç Nuray Özyiğit, davayı kısmen kabul ederek, Habertürk gazetesi ve Ayar'ın, yasal faiziyle birlikte Alpay'a 15 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.


Davanın dilekçesinde, Habertürk gazetesinin 29 Nisan 2009 tarihli nüshasında manşetten ''MİT'ten MİT'çiye Bel Altı Raporu'' başlığıyla, altıncı sayfada ise ''3'üncü MİT Raporundan Sekreter Listesi Çıktı'' başlığıyla yayımlanan haberde, ''sözde bir MİT raporundan bahsedilerek; Alpay'ın mesleki ve özel yaşamının karalandığı, haksız mal ediniminde bulunduğu, çıkarcı ve bölücü bir kişiliğe sahip olduğunun belirtildiği, mafya ve terör örgütleriyle ilişkilendirildiği'' ifade edilmişti.


Dava konusu haberde, ''Alpay'ın kişilik haklarına açıkça saldırıldığı, iftira ve suçlamalarda bulunulduğu'' iddia edilen dilekçede, Habertürk gazetesi ve gazeteci Lube Ayar'dan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 50 bin TL manevi tazminat talep edilmişti.