Gündem
17 Tem 2010 18:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

HABERE GİTTİ HABER OLDU! KENE HABERİNE GİDEN MUHABİRE KENE YAPIŞTI

Kene yapışması sonucu ölen kadının köyüne giderek haber çalışması yapan muhabire de kene yapıştı.

Keneyi evine döndüğünde fark eden muhabir hemen hastaneye götürüldü. Doktorların müdahale ettiği muhabirin kolundaki kene özel bir iple düğüm yapılarak başarılı bir şekilde çıkarıldı. Kene mağduru muhabir KKKA hastalığına karşı tetanoz aşısı yapılırken 10 gün boyunca düzenli olarak hastaneye kontrole gidecek.

HABERE GİTTİ HABER OLDU

Balıkesir'in Savaştepe İHA muhabiri Ahmet Şimşek, birkaç gün önce ilçeye bağlı Eğerci köyünde kene ısırması sonucu Kanamalı Kırım Kongo Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan İ.D. isimli 4 çocuk annesi hayatını kaybetmişti. Köydeki haber çalışmasından dönen Ahmet Şimşek akşam sol kolun koltuk altı bölümünde yapışmış haldeki keneyi fark edince paniğe kapıldı. Savaştepe Devlet Hastanesi'ne giden Ahmet Şimşek'e ilk müdahaleyi Dr. Öznur Kahraman yaptı. Hastaneye ilk defa kene ısırması şikayeti ile gelen bir vatandaşın olduğunu söyleyen Dr. Öznur Kahraman, muhabirin yapması gereken en doğru davranışı gösterdiğini belirterek aynı olaya maruz kalan herkesi böyle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada, kene yapışması sonucu hayatını kaybeden İ.D. isimli kadına da ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını söyleyen Dr. Öznur Kahraman, "Ancak bu vatandaşımız kene ısırdığını bize söylemedi, evinde ailesine de söylememiş. Sonradan duyduk ki keneyi kendisi çıkarmış ve kimseye haber vermemiş" dedi. Kene ısırmasına karşı neler yapılması gerektiğini anlatan Dr. Kahraman, Ahmet Şimşek'e bir takım tahliller yaptırdı. Tetanoz aşısı olan ve iğne yapılan Ahmet Şimşek'in yüksek ateş riskine karşı 10 gün süreyle kontrol altında tutulacağı tedavisinin ardından vakanın normale döneceği bildirildi.

Kene mağduru olan Ahmet Şimşek ise soğukkanlılığını korudu. Evli ve 2 çocuk babası olan Şimşek, evde eşi ve çocuklarının keneyi görünce paniğe kapılıp korktuklarını söyledi. Eğerci köyündeki kene vakası sonucu hayatını kaybeden İ.D. isimli kadının cenazesi için gittikleri köyde haber çalışması yapıp döndükten sonra keneyi fark ettiğini anlatan Ahmet Şimşek bu defa kendini haber yaptı. "Habere gidip haber olduk" diye espri yapan Şimşek'in sağlık durumunun iyi olduğu, takibinin sürdüğü bildirildi.

ETİKETLER
#iha #ahmet şimşek