Gündem
22 Nis 2010 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:15

HABERDER BAŞKANI HASAN TAŞKIN HANGİ GAZETENİN PATRONU OLDU?

Aynı zamanda Haberciler Derneği (HABERDER) Yönetim Kurulu Başkanı olan Hasan Taşkın, 50 yıldır yayın hayatını sürdüren bir gazetenin imtiyaz sahibi oldu

Türk basınında yaklaşık 50 yıldır yayın hayatını sürdüren günlük Ekonomi Gazetesi’nin yeni İmtiyaz Sahibi Hasan Taşkın oldu.  

Aynı zamanda Haberciler Derneği (HABERDER) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Taşkın, gazeteyi bu günlere getirenlere teşekkür ederek, bundan sonraki amaçlarının basın sektöründe yeni bir soluk oluşturmak olduğunu söyledi.  

Türkiye’de basının en önemli sorunlarından birinin okuyucu sayısı olduğunu dile getiren Taşkın,  basının gücünün okuyucu sayısı ile orantılı olduğunu anlattı. 

İngiltere’deki günlük bir gazetenin Türkiye’deki bütün gazetelerin toplam tirajı kadar sattığını dile getiren Taşkın, ülkemizdeki gazete okurlarının yüzde 85’inin yalnızca spor ve magazin sayfalarını takip ettiğini dile getirdi.  

Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu’na göre okuma alışkanlığında Türkiye’nin, Malezya ve Libya gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86’ncı sırada yer aldığını belirten Taşkın, toplam nüfusu yalnızca 7 milyon olan Azerbaycan’da bir kitabın ortalama 100 bin tiraj ile basıldığını, 71 milyon nüfusa sahip Türkiye’de ise bu rakam 2 bin ila 3 bin arasında kaldığını ifade etti. 

Türkiye’de yılda sadece 23 milyon adet kitap basıldığını kaydeden Taşkın, Japonya’da ise bu rakam 4 milyar 200 milyon olduğunu anlattı.

Taşkın, ‘’Bütün bu rakamlar gösteriyor ki insanlarımıza okuma alışkanlığı edindirememişiz. Bunda bizim de yani basın sektörünün de mutlaka kabahati var. İnsanlarımıza okuma alışkanlığı edindirmek zorundayız’’ dedi.  

Başta ekonomi sektörü olmak üzere hayatın nabzını tutma amacı güden Ekonomi Gazetesi’nde ilk yaptıkları değişikliğin gazetenin sayfa boyut ve yapısını yeniden düzenlemek olduğunu belirten Taşkın, bu sayede okuyucunun alışkanlıklarına uygun bir gazete oluşturduklarını anlattı.  

-‘’İSTEYENE ÜCRETSİZ GAZETE’’- 

Okuma alışkanlığını artırmak için neler yapabileceklerini düşündüklerini söyleyen Taşkın, şöyle dedi:

‘’Sadece gazete sahibi olarak değil, aynı zamanda habercilerin oluşturduğu HABERDER platformunun da yönetiminde bulunan bir kişi olarak, sosyal sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ‘’İsteyene Ücretsiz Gazete’’ kampanyası başlattık. Bunu internet üzerinden sağlamaya başladık.

Bundan böyle İsteyen herkes, ‘’www.ekonomigazetesi.net’’ adresli internet sitesi üzerinden gazetemizin tamamını PDF ortamında ücretsiz olarak okuyabilir. Ayrıca elektronik posta adresini sitemize kaydeden tüm okuyuculara gazetemizi e-mail olarak yine PDF ortamında ücretsiz olarak sunacağız. Hedefimiz, gerek yaygın dağıtım ağı, gerekse internet ortamında toplamda en az 1 milyon okuyucuya ulaşmak.’’