Polemik & Kulis
26 Eki 2011 23:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

HABER YAPARKEN "ACABA BAŞBAKAN KIZAR MI?" DEYİP ARKAMI DÖNEMEM!

Cüneyt Özdemir'den deprem bölgesinde yaptığı köy röportajlarına kızan Başbakan Erdoğan'a canlı yayında cevap geldi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı medyaya yönelik "Olayları çarpıtıyorlar" eleştirilerine 5N1K programının yapımcısı Cüneyt Özdemir cevap verdi. Özdemir, cevabında nezaket sınırları içinde kalsa da sert ifadeler kullanmaktan geri durmadı.

Başbakan'ın medya eleştirileri içinde Cüneyt Özdemir'in deprem bölgesinde yaptığı köy röportajları da yer almıştı. Eleştiriye cevap veren Özdemir ise  yaşadıklarını hiçbir şekilde saptırmadan aktardığını anlattı. Erdoğan'a 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' diyerek seslenen Özdemir 'acaba Başbakan bu habere ne der?' diyerek gazetecilik yapmadığını söyledi.

İşte Özdemir'in Başbakan Erdoğan'a cevabı:

"Başbakan'ın kızdığı o gazeteci bildiğiniz gibi benim. Bizim gazeteci olarak görevimiz olumlu ya da olumsuz bütün bilgileri kamuoyuyla paylaşmak. Depremde evini, yakınlarını kaybetmiş 50-60 yaşındaki köylüler eğer yardımların yetersizliğinden yakınıp omuzları sarsıla sarsıla karşımda ağlıyorsa benim görevim o köylünün çaresizlik gözyaşlarına bakıp 'acaba Başbakan bu habere ne der?' deyip arkamı dönmek değildir. Tam tersine o gözyaşlarını daha yere düşmeden alıp kamuoyunun ve Sayın Başbakan'ın önüne koymaktır. Bu benim için sadece gazetecilik değil vicdan meselesidir. Başbakan'ın çok sevdiği o sözdeki gibi ifade edersek durumu 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır'."