Gündem
10 Haz 2021 15:43 Son Güncelleme: 10 Haz 2021 15:47

Haber takibindeki muhabire saldırı

Gaziantep, bıçaklı kavgada yaşamını yitiren Yunus Kendirci'nin (20) yakınlarından bir grup, haberi takip eden Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ahmet Atmaca'ya saldırdı. Yaralanan Atmaca, hastanede tedaviye alındı.

Gaziantep'te haber takibi yaptığı sırada saldırıya uğrayan DHA muhabiri Ahmet Atmaca ağır yaralandı. 

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, sorumluların cezalandırılmasını talep etti. 

RSF'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Gaziantep'te bir cinayet olayını izlemek üzere Edli Tıp Kurumu’na giden Demirören Haber Ajansı muhabirleri Ahmet Atmaca bir grubun saldırmasıyla ağır şekilde yaralandı. RSF olarak tüm sorumlularla ilgili en sert işlemin yapılmasını bekliyoruz!" denildi. 

GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN KINAMA

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, DHA muhabiri Ahmet Atmaca’ya geçmiş olsun dileğinde bulunup, saldırganların cezalandırılmasını istedi. Saldırıyı kınayan ve sorumluların bir an önce bulunarak cezalandırılmasını isteyen Ay, şu ifadeleri kullandı:

“Meslektaşımız Ahmet Atmaca’ya görevi sırasında yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz. Görevini yapan Ahmet Atmaca’ya yapılan fiziksel saldırı asla kabul edilemez. Zor şartlar altında görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilere yönelik bu tür saldırıların son bulmasını istiyoruz. Saldırganlarla ilgili gerekli adli ve yasal işlemlerin bir an önce başlatılmasını istiyoruz. Bu saldırı sadece meslektaşımıza değil aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğüne yöneliktir. Asla kabul edilemeyecek olan saldırıda yaralanan meslektaşımız DHA Muhabiri Ahmet Atmaca’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak bu süreçte yanında olacağımızı bildiriyoruz. Ayrıca, olay sırasında Adli Tıp Kurumu’nda görevli polis ve özel güvenlikçilerin saldırıyı engelleme noktasında yetersiz kalması bizleri ayrıca üzmüştür.”