Gündem
19 Ara 2011 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:08

HABER-SEN 21 ARALIK'TA GREVE GİDİYOR!

Haber-Sen, Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklama ile 21 Aralık'ta grev yapacaklarını duyurdu.

Haber-Sen, RTÜK’teki tek sesliliğe hayır demek için, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve RTÜK’teki kadrolaşmaya hayır demek için, demokratik ve özgür bir medya ortamı için, halkın haber ve bilgi alma hakkı için 21 Aralık’taki greve katılacağını duyurdu

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), 21 Aralık’taki greve kendi talepleri ile katılacağını açıkladı. Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada AKP’nin kamu emekçilerinin yıllardır verdiği meşru mücadeleyi, uluslararası sözleşmeleri ve anayasayı yok sayarak grevli toplu sözleşme hakkını engellemeye devam ettiği belirtildi.

AKP’nin Türk Telekom’da olduğu gibi PTT’yi önce anonim şirket haline getirip sonra özelleştirmek istediğini söyleyen Haber-Sen, anayasada ve yasasında özerk ve tarafsız olduğu yazılan TRT’nin AKP’nin propaganda aracı haline dönüştürüldüğüne dikkat çekti. TRT gibi RTÜK’ün de yasasında özerklik olduğunu hatırlatan sendika, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile RTÜK’teki kadrolaşmaya ve tek sesliliğe hayır diyeceklerini belirtti.

Haber-Sen;
* PTT’nin özelleştirilmesine hayır demek için,
* PTT halkındır satılamaz demek için,
* Özerk, demokratik ve katılımcı bir TRT için,
* Özerk bir RTÜK için,
* Demokratik ve özgür bir medya ortamı için,
* Halkın haber ve bilgi alma hakkı için,
21 Aralık’ta grevde olacağını duyurdu.


ETİKETLER
#grev #haber-sen