Gündem
13 Kas 2011 12:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

''HABER ŞEHİTLERİMİZ'' SON YOLCULUKLARINA DUALARLA UĞURLANDI!

Van'da yıkılan otelde yaşamını yitiren DHA Muhabiri Sebahattin Yılmaz, Erzurum'da, Cem Emir ise memleketi Tunceli'de toprağa verildi.

5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel’de enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabiri Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir gözyaşları ile uğurlandılar.

Cem Emir ile Sebahattin Yılmaz’ın cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi. Cem’in anne babası gazetecilere sarılıp ağlarken, Sebahattin Yılmaz’ın eşi ve çocukları bitkin vaziyetteydi.

ERZURUM’DA SEBAHATTİN’E SON GÖREV

Van’da 18 yılı aşkın süre Hürriyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı’nda  muhabir olarak görev yapan Sebahattin Yılmaz için memleketi ve mesleğe ilk başladığı Erzurum’da merkez Gürcükapı Camii’nde bir tören düzenlendi. Törene Vali Sebahattin Öztürk başta olmak üzere kentin yöneticileri, basın, siyaset, sanat, üniversite ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Sebahattin Yılmaz’ın 21 yıllık eşi Gönül Yılmaz, oğlu İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Elektrik Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Alperen Yılmaz ile Van Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Ecem Nur Yılmaz’ın hıçkırıkları herkesi ağlattı.

ACUN’UN EŞİNİN AMCASIYDI

İlaç ve iğne yardımıyla törene gelen eşi Gönül Yılmaz, hayat arkadaşını uğurlarken güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Kızı Ecem Nur ise oldukça bitkin göründü. Ayrıca Sebahattin Yılmaz’ın kız ve erkek kardeşleri ile yeğenleri tabuta sarılarak gözyaşları içinde veda etti. Televizyon program yapımcısı Acun Ilıcalı’nın eşi olan Zeynep Ilıcalı da amcası Sebahattin Yılmaz için hem gözyaşı döktü, hem de yakınlarını teselli etti.

YAKA FOTOĞRAFINDA AYRILMADILAR

’Haber şehitlerimiz’ başlığı ile hazırlanan yaka fotoğrafında, Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir yakalara birlikte takıldı. Omuz omuza çalışan, sonra ürettiklerini birlikte servis eden Yılmaz’a Erzurum’da, Emir’e ise Tunceli’de tören yapıldı. Ama kaderleri aynı, yakalara takılan fotoğraflarında bile ayrılmayan Yılmaz ve Emir sadece mezarlıkta birbirlerinden ayrıldı.

Cenaze namazı öncesi Gürcükapı Camii İmamı, tabutunun önünde ’Şehidimiz’ yazılı fotoğrafı bulunan Sebahattin Yılmaz için önce helallik istedi. Daha sonra cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından baş tarafına Türk bayrağı asılı bulunan tabut, omuzlarda cenaze arabasına taşındı. Sevgili arkadaşımız Sebahattin Yılmaz’ın cenazesi, daha sonra Asri Mezarlık’ta bulunan aile mezarlığında dualarla toprağa verildi.

CEBECİ: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Cenaze töreninde taziyeleri kabul eden DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, "Çok üzgünüm" dedi. Gazetecilik mesleğinin olayları yerinde ve zamanında yaşamak ve başka insanlara bunları en doğru şekilde anlatmak için yapıldığını kaydeden Cebeci, "İki arkadaşımız hayatım boyunca tanıdığım en iyi muhabirlerimdendi. Büyük şanssızlık. Onlarla böyle vedalaşmak çok zor" diye konuştu.

TUNCELİ’DE ’MAVİ GÖZLÜ SARIŞIN’ CEM’E SON GÖREV

DHA Diyarbakır Bürosu’nun gözü pek ’mavi gözlü sarışın’ muhabiri Cem Emir için de memleketi Tunceli’de iki ayrı tören düzenlendi. İlk tören Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürü Yayma ve Yardımlaşma Cemevi’ndeyapıldı.  Ankara, İstanbul ve Diyarbakır başta olmak üzere çeşitli illerden gelen meslektaşlarının da hazır bulunduğu buradaki cenaze töreninde gözyaşı sel olup aktı.

MESLEKTAŞLARINA SARILIP AĞLADILAR

Cemevi girişinde saf tutan Cem’in babası Mehmet Ali Emir, kardeşleri Kemal, Bilge ve Sinem, gelen meslektaşlarına her seferinde sarılarak ağıtlar yaktı. Saat 09.30’da başlayan cemevindeki törende, anne Nurten ve kız kardeşleri 25 yaşındaki Bilge ile 20 yaşındaki Sinem, Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yaktı. Ardından Cem Emir için cenaze namazı kılındı ve helallik istendi. Cenazede toplanan para, Mehmet Ali Emir tarafından Van’daki depremzedeler için bağışladı.

Cem Emir için ikinci tören DHA Tunceli Bürosu’nun bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Cem Emir’in fotoğrafının yer aldığı büyük bir pankartın asıldığı meydandaki törene binlerce kişi katıldı. Burada görev şehidi arkadaşlarımız Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

KEMAL GÜLMÜŞ: YOLUN AÇIK OLSUN CEM

DHA Tunceli Temsilcisi Ferit Demir yaptığı konuşmada Cem Emir’in çok sevdiği gazetecilik mesleğine 17 yaşında çok zor koşullarda başladığını iki yıl önce de DHA geçtiğini söyledi. Demir, "Mavi gözlü sarı saçlı, yolun açık olsun" dedi