Polemik & Kulis
29 Mar 2020 19:21 Son Güncelleme: 29 Mar 2020 21:03

Haber kanalları tarihinde bir ilk, 26 dakika bülten girmedi

Türk televizyonculuğunda bugün bir ilk yaşandı, bu ilkin adresiyse Habertürk’tü.

Akşam 18:00’de bülten için ekranları başına kilitlenen seyirciler büyük bir şok yaşadı. Çünkü Habertürk bülteni bir türlü başlamıyordu.

Seyirciler tam 18 dakika boyunca birden fazla kamu spotu, bir bant yayın ve Habertürk tanıtımı izledi. Bu sürenin ardından Habertürk Yayın Koordinatörü Kürşad Oğuz’un bir röportajı ekrana geldi.

Haber kanallarının hem varoluş sebebinin hemde izleyicilerin tercih nedeninin saat başı bültenleri olduğununu en deneyimsiz bir televizyoncu bile bilir.

Hal böyleyken, Habertürk’teki yayıncılık skandalına teknik bir arızanın mı yoksa başka bir şeyin mi neden olduğu merak konusu.

18:00 bültenini ekranlar göremeyen bazı izleyicilerin de sosyal medyadan tepki göstermesi dikkat çekti.

Koronavirüs skandalının ardından yaşanan bu ikinci skandal Habertürk koridorlarında ‘kanal kendi kaderine terk edildi, başıbozukluk var’ yorumlarına neden oldu.

Kürşat Oğuz'un sunduğu Gündüz Vassaf röportajı kanalın bir sonraki bülteni olan Ana Haber Bülteni'ni de etkiledi.

19:00'da başlaması gereken Ana Haber de 8 dakika gecikti, ve Vassaf röportajı yayındayken aniden 19:08'de kesildi. Kanaldan gelen bilgilere göre; röportajın aniden kesilmesi yönetimin skandala müdahalesiydi.

Bir röportaj Habertürk TV'de 18:00 haber bülteninin 18 dakika, ana haber bülteninin de 8 dakika geç yayına girmesine neden oldu ve böylece TV haberciliğinde görülmemiş bir örnek olarak kayıtlara geçti.

Saat 18:00'de haber bülteni göremeyen ve 19:00’da da ana haber izlemek için ekranları başına geçen Habertürk Tv izleyicileri karşılaştıkları durum nedeniyle tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi..

Kanalın yayın skandalıyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.