Gündem
10 Ara 2015 14:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

Haber kameramanlarından İstanbul çıkarması!

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve Başkan Yardımcısı Ümit Yalman, İstanbul'da yer alan televizyon kurumlarını ziyaret etti.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve Başkan Yardımcısı Ümit Yalman, İstanbul'da yer alan televizyon kurumlarını ziyaret etti.

Başkan Polatel ve Yalman ilk olarak Doğuş Yayın Gurubu NTV Televizyonu kamera servisini ziyaret etti. Yeni dönemde yapılacak çalışma ve projeler hakkında NTV, kameraman servisi çalışanlarına bilgi veren Polatel, "21'inci Zoom" yılın en iyi haber görüntüleri yarışmasının yeni formatını anlattı.

Bu yıl ilk kez üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 1'inci Zoom Genç İletişimciler Yarışması ile mesleğe yeni adım atacak, genç iletişimcilere katkı sağlamak hedefinde olduklarını aktaran Polatel, "Dünya artık yeni bir kriz ile karşı karşıya. Mülteciler konusunda sorumlu davranan tek ülke Türkiye konumunda. Bizde yarışmamızın konusunu "Mülteciler" olarak belirledik. Gençlere mesleki katkı vermenin yanınsa sosyal farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi.



Polatel ve Yalman Doğuş Yayın gurubu ziyaretinde, NTVSPOR ve STAR Haber Merkezinde görevli kameramanları ile de bir araya geldi.

Polatel ve Yalman ziyaretler kapsamında AHABER ve ATV Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Haluk Çimen, Haber Müdürü Yüksel Altıntaş ve Zafer Balkan'ı ziyaret etti.

Başkan Polatel, ziyarette, 21. Uluslararası Zoom Haber Görüntüleri Yarışması ve 1. Zoom Genç İletişimciler Yarışmalarını anlattı. Görüşmelerde habercilik mesleğinin vazgeçilmezi olan haber kameramanlarının çalışma şartları ve sosyoekonomik durumları da masaya yatırıldı.

Polatel ve Yalman'ın ziyaretlerdeki bir sonraki durağı, Ciner Medya Gurubu oldu. Haber Türk Televizyonu ve Show Televizyonu Kamera servislerini ziyaret eden Polatel, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve Başkan Yardımcısı Ümit Yalman, İstanbul çıkarmasında CNN TÜRK Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav ile de bir araya geldi.

Başvuruları devam eden, 21. Uluslararası Zoom Haber Görüntüleri Yarışması ve 1. Zoom Genç İletişimciler Yarışmaları hakkında Boratav'a bilgi veren Başkan Polatel, Haber Kameramanları Derneği’ne verilen destek için Boratav'a teşekkür etti.



Polatel ve Yalman İstanbul çıkarmasında, CNN Türk, Kanal D, Fox TV ve Kanal 7 Televizyonu haber merkezini ziyaret ederek dernek üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu.

Geçtiğimiz yıl 20'incisi düzenlenen uluslararası Zoom Haber Görüntüleri yarışmasına destek veren gazetecilerde unutulmadı.

Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, derneğe katkılarından dolayı, ATV Ana Haber Spikeri Cem Öğretir, NTV Haber Spikeri Seda Öğretir, duayen gazeteci Oğuz Haksever ve Haber Türk Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'a zoom heykeli sundu.