Gündem
05 Eki 2018 18:43 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:54

Haber kameramanları seviye yükseltiyor! (Medyaradar/Özel)

Mesleki yeterlilik kurumu önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. A Haber, Atv, CNN, NTV, KTR, Kanal D ve Anadolu Ajansı'ndan haber kameramanlarının katılımı ile gerçekleşen çalıştayda haber kameramanlarının “ulusal meslek standardı” kriterleri belirlendi.

Haber kameramanlığı dünyanın en riskli ve zor meslekleri arasında yer alıyor. Çünkü çoğu zaman zor şartlarda görev yapıyorlar. İnsanların canlarını kurtarmak için kaçtığı yerlere onlar deyim yerindeyse canlarını hiçe sayarak gidiyorlar. Kutsal saydıkları kameraları ile her an haber için yaşıyorlar.

Haber kameramanları bu kez farklı bir görev için biraraya geldi. Usta kameramanlar haber kameramanlarına “ulusal meslek standardı” belirlemek için 4-5 Ekim tarihleri arasında mesleki yeterlilik kurumunda gerçekleşen çalıştayda mesai yaptı. 

Kameramanların katıldığı çalıştayda Türkiye’de görev yapan haber kameramanlarının dünyada kabul edilen standartlara ulaşılabilmesi için neler yapılması sorusuna yanıt arandı.



Çalıştaya katılarak haber kameramanlarına başarılan dileyen Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan hazırlanacak olan haber kameramanı meslek standardının hem sektöre hem de ulusal yeterlilik sistemine katkı sağlayacağını ve sektör için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çalıştayda hazırlanan haber kameramanı (seviye 6) taslak meslek standardı ilgili kurum ve kuruluşlara görüşe gönderilerek, gelen görüşler doğrultusunda gözden geçirildikten sonra MYK medya, iletişim ve yayıncılık sektör komitesinin görüşüne sunulacak.

İşte çalıştaya katılanlar:

H
ABER KAMEREMANLARI DERNEĞİ BAŞKANI AYTEKİN POLATEL

KANAL D KAMERA ŞEFİ İSMAİL ÖZMERAL

ALİ BERBER

NTV ANKARA KAMERA ŞEFİ MURAT AKAR

ATV/A HABER İSTANBUL KAMERA ŞEFİ ÇETİN DEMİREL

NTV İSTANBUL KAMERA ŞEFİ OKTAY UÇAR

NTV TUNCAY ALTUN

AA ANKARA MEHMET RIZA MARUFOGLU

CNN ENVER ERDEM