Kültür Sanat
11 Haz 2019 15:29 Son Güncelleme: 11 Haz 2019 15:40

Haber kameramanları arkadaşlarının ismini yaşatacak!

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Yönetim Kurulu 24. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nda bu yıl “ Altın Göz" kategorisinde iki özel ödül verecek.

Dernek Başkanı Aytekin Polatel tarafından yapılan açıklamada,  "Dernek olarak 24. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda mesleğinin icrası sırasında hayatını kaybeden AA haber kameramanı Abdülkadir Nişancı ve yakalandığı hastalık sonucunda hayata veda eden duayen haber kameramanı Ersin Çakır adına ‘Altın Göz Kategorisinde’ iki özel ödül vereceğiz" denildi.

 AA'ya ziyaret

Polatel, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nu ziyaret etti. AA Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Polatel, Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken uçuruma düşerek hayatını kaybeden AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Polatel, "Dernek olarak 24. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda hayatını kaybeden AA kameramanı Abdülkadir Nişancı adına 'Altın Göz' özel ödülü vereceğiz." diye konuştu.

AA'nın Türkiye'nin sesi olduğunu ve çalışmalarını başarıyla sürdürdüğünü söyleyen Polatel, AA çalışanlarının görevleri sırasında Nişancı'nın başına gelen üzücü olaylarla karşılaşmamaları temennisinde bulundu.

Çakır’ın ailesi de bilgilendirildi

Dernek Yönetim Kurulu haber kameramanı Ersin Çakır’ın ailesine de ulaştı. Duayen haber kameramanı Ersin Çakır’ın adına 24. Zoom Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüleri Yarışması’nda bu yıl ‘Altın Göz’ adı ile özel ödül verileceğinin bilgisi verilerek izinleri alındı. Çakır’ın ailesi ise Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin vereceği ‘Altın Göz Ersin Çakır Özel Ödülü’ için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Abdulkadir Nişancı kimdir? 

8 yıldır Anadolu Ajansı'nda görev yapan Nişancı evli ve iki çocuk sahibiydi.

Son olarak Anadolu Ajansı'nın Bayburt bürosunda görevli olan Nişancı 10 Mayıs 2019 günü Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre rakımda bulunan ve dünyanın en tehlikeli yolu olarak bilinen Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken, Derebaşı Virajlarında görüntü çektiği sırada bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşerek hayatını kaybetti.

Ersin Çakır kimdir?

Yıllarını haber kameramanlığı mesleğine adayan Ersin Çakır, mesleğe 1990’lı yılların başında ilk özel televizyonların açılmasıyla başladı. İlk özel televizyon kanalı olan Star TV’de yıllarca şef kameraman olarak çalıştı. Duayen haber kameramanı Çakır Star TV’nin ardından sırasıyla Show TV, ATV ve CNN Türk TV’de toplam 25 yıl şef kameramanlık görevini yürüttü. 

Çakır evli ve 4 çocuk sahibiydi. Vefatından kısa bir süre önce mesleği bırakarak Kanada’ya yerleşmişti. 

Haber Kameramanlığın mesleğinde birçok görüntülü habere imza atan Çakır, meslektaşları tarafından da çok seviliyordu. Kısa bir süre önce kanser olduğunu öğrendi ve 4 ay sonra ise neşe dolu baktığı hayata gözlerini yumdu