Polemik & Kulis
08 Eki 2018 19:42 Son Güncelleme: 31 Ağu 2020 23:59

Haber Global'in yeni Genel Yayın Yönetmeni kim oldu? Medyaradar açıklıyor...

Türkiye’nin yeni haber kanalı Haber Global Genel Yayın Yönetmenliği görevi için deneyimli haberci ile el sıkıştı.

Yayın hayatına 24 Eylül'de 'merhaba' diyen Global Medya Group A.Ş.’ye ait yeni haber kanalı Haber Global'in Genel Yayın Yönetmenliği görevine Erdoğan Aktaş getirildi.

Birçok usta ismi kadrosunda toplayarak iddialı bir şekilde yayın hayatına giren kanalda bugün kriz patlark vermiş, kriz Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Haber Koordinatörü İnan Demirel ve Haber Müdürü Bengü Şap'ın ayrılığıyla sonuçlanmıştı.

İstifaların ardından kanal yönetimi, son olarak CNN Türk'te Genel Müdürlük görevinde bulunan Erdoğan Aktaş'a Genel Yayın Yönetmenliği teklifinde bulundu.

Aktaş'ın teklifi kabul ettiği ve yarın itibariyle göreve başlayacağı Medyaradar'a gelen duyumlar arasında.



ERDOĞAN AKTAŞ KİMDİR?

1967 doğumlu gazeteci, yazar Erdoğan Aktaş İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunudur. Üniversite döneminde Güneş Gazetesinde muhabir olarak çalışma hayatına atılmış ardından Gazete Gazetesi, Hürriyet, Sabah ve Milliyet gazetelerinde polis muhabiri olarak görev yapmıştır.

Televizyon haberciliğine ise 1993 senesinde Star Tv ile adım atmıştır. Yine televizyon ekranlarında da muhabir olarak Star TV, Show TV ve NTV’de çalışmıştır. 8 sene NTV ekranlarında yayınlanan Yakın Plan isimli programı hazırlamıştır. Ayrıca günümüze kadar Posta Gazetesinde yazarlık, Star Tv’de Genel Yayın Yönetmenliği, Haber Türk Genel Yayın Yönetmenliği, Atv Genel Yayın Yönetmenliği, Atv Haber Yayın Yönetmenliği, A Haber Genel Müdürlüğü, CNN Türk Genel Müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuş A Haber kanalında Memleket Meselesi ve 90’a adlı programları hazırlamış ve sunmuştur. Beşiktaş Fahri İletişim Komitesi Başkanlığında da görev yapmış olan Erdoğan Aktaş 2014 yılında BJK TV’den ayrılmıştır.

1992 senesinde Gülbin Aktaş ile evlenmiştir.

Bir röportajda haksızlığa karşı olduğum için Beşiktaşlıyım diyerek hangi takımı tuttuğunu açıklamıştır. Aşık Olan Terk Eder adlı eserin yazarıdır.