Polemik & Kulis
10 Eki 2018 15:53 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:54

Haber Global’den bir ayrılık daha! "Benim için bir rüyaydı..." (Medyaradar/Özel)

Türkiye’nin en yeni haber kanalı, yayınlarından çok ayrılık haberleriyle gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Global Medya Group A.Ş.’ye ait yeni haber kanalı Haber Global, yayın hayatına 24 Eylül’de 'merhaba' demişti.

Birçok usta ismi kadrosunda toplayarak iddialı bir şekilde yayın hayatına giren kanalda geçtiğimiz günlerde yaşanan büyük kriz sonrası, Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Haber Koordinatörü İnan Demirel ve Haber Müdürü Bengü Şap istifa kararı almıştı.

AYRILIĞI İNSTAGRAM’DAN DUYURDU

Deprem etkisi yaratan bu gelişme sonrası istifalar birbiri izlerken bugün öğlen saatlerinde Haber Global’den yine bir ayrılık haberi geldi.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; ödüllü gazeteci Safiye Işıklı da Haber Global ile yollarını ayırdı.

Kişisel instagram hesabından bir açıklama yapan Işıklı, “HABER GLOBAL benim için bir rüyaydı, 6 ay gördüğüm ve her gün gerçekleşmesini adım adım izlediğim güzel bir rüya, Suat Toktaş, İnan Demirel ve Bengü Şapın istifasıyla rüyadan uyandım... ve sonra her şeyin aslında "bildiğimiz"den ibaret olduğunu bir daha idrak ettim. Ama şanslıyım, 6 ay bir rüyada yaşadığım ve benim gibi bu rüyaya tutunan çok insan olduğunu gördüğüm için. Bir gün yine dalarız bir rüyaya ve belki gerçekleştiğini görürüz zira UMUT- ERDEM- AHLAK kaybedilince bulunamayan değerler ve ben kaybetmemek için ben olmayı sürdüreceğim... BU BİR YOL AYRIMI DEĞİL ÇÜNKÜ BEN HEP KENDİ YOLUNDAN GİDEN OLDUM, BU YOLDAN DA ASLA SAPMAM, MUTLUYUM, HUZURLUYUM...” ifadelerini kullandı.



KRİZİN ÇIKMA SEBEBİ NE?

Kulislerde Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın istifasının sebebinin kanal çalışanlarının bir süre önce Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak kanalda görevlendirilen Alişer Delek'e bağlanması olduğu iddiası konuşuluyordu.

Toktaş ise iddialarla ilgili Medyaradar'a “Alişer Delek benim için istifa sebebi olabilecek bir seviye değil. Aylardır verilen emeğin üstüne çökmek için daha yayına başlamadan kanalın başına gelmeye çalışan “gazeteci”ler de sebep değil. Sebep; CEO ile yönetim üslubundaki anlaşmazlıktır. Birkaç aydır 32 yaşındaki CEO ile yönetim üslubundan kaynaklanan sorunlar yaşıyordum. Ancak kanalı yayına geçirmek için pek çok sorunu sineye çektim” ifadelerini kullanmıştı.



SAFİYE IŞIKLI KİMDİR?

Meslek hayatına, 2006'da Dilovası'ndaki kanser tehlikesine dikkat çekmek için hazırladığı haberle Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'ndan birincilik ödülü alarak başlayan Safiye Işıklı 9 yıl CNN TÜRK haber merkezi'nde görev aldı.

Ciwan Haco ile yaptığı özel röportajı ile dikkat çeken başarılı gazeteci, çalışma hayatında dikkat çeken haberlere imza attı ve İstanbul Tabip Odası, genç gazeteciye en iyi araştırma haber ödülünü verdi.

FOX Tv'de yayınlanan Kaybolan Çiçekler programında şef editör olarak görev alan Işıklı bir dönem TGRT Haber'de gece haber sorumlusu olarak çalıştı. Işıklı, biri CNN Türk'te yayınlanan 3 ayrı belgesele de imza attı.