Polemik & Kulis
28 Ara 2019 14:41 Son Güncelleme: 28 Ara 2019 16:00

Haber Global'den Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne sürpriz transfer!

12 yıl boyunca çeşitli medya kuruluşlarında görev alan isim Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı görevine getirildi.

Türkiye’nin en genç haber kanalı Haber Global’in yayın hayatına başladığı günden itibaren Ankara Haber Merkezi’nde CHP ve İYİ Parti Muhabiri olarak görev yapan Serap Belovacıklı, gazetecilik hayatına bir virgül koydu..

Belovacıklı Antalya’ya taşınacak ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Basın Danışmanı olarak görev yapacak.

Aldığı bu kararla ilgili Medyaradar yazarı Cezmi Abi’ye konuşan Serap Belovacıklı, “Meslek hayatımın en renkli, en keyifli dönemini Haber Global Ankara Bürosunda geçirdim. Bana bu imkanı veren başta Genel Yayın Yönetmenimiz Erdoğan Aktaş, haber koordinatörümüz Alişer Delek ve Ankara Temsilcimiz Faruk Demirel olmak üzere tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Haber Müdürümüz Ali Obuz, editörümüz Işınsu Tezkan da her an yanımda oldular. Desteklerine müteşekkirim” dedi.

Belovacıklı şimdi bir yandan Ankara’daki evini taşımaya hazırlanıyor, diğer yandan da Antalya’da taşınacağı bir ev arıyor..

Belovacıklı kaldığı 1,5 yıl içerisinde tüm Ankara piyasasına kendini sevdirmeyi başarmıştı.

SERAP BELOVACIKLI KİMDİR?

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Belovacıklı BBC Eğitim Merkezi'nde diksiyon, Basın Enstitüsü Derneği'nde ise Bilgisayar Destekli Araştırma Habercilik dersleri aldı. 

Mesleğe 2007 yılında Olay TV'de Yönetmen olarak adım atan Belovacıklı daha sonra Habertürk'e transfer oldu.Burada 2 yıl süreyle çalışan deneyimli gazeteci ardından Akşam gazetesinin internet sitesi editör kadrosuna katılarak ses getiren röportajlara imza attı.

Bir süre sonra Artı1 TV'ye geçiş yapan Belovacıklı kısa bir süre TVEM'de sunuculuk görevinde de bulundu.2015 yılının Ekim ayında Yurt Gazetesi ile anlaştı. Kısa bir süre burada görev yapan Belovacıklı daha sonra Posta Gazetesi'ne politika editörü olarak transfer oldu. Eylül 2018 itibariyle de Haber Global'in Ankara Bürosu'nda siyaset muhabiri olarak göreve başladı. 

Haber: Cezmi Sayılgan/Medyaradar