Polemik & Kulis
25 Mar 2020 23:06 Son Güncelleme: 25 Mar 2020 23:29

Haber Global'de üst düzey ayrılık! Hangi isim veda etti?

Azerbaycan sermayesi ile Türkiye'de yayına giren yeni haber kanalı Haber Global'den üst düzey bir ayrılık haberi geldi.

Türkiye’nin Azerbaycan sermayeli haber kanalı Haber Global'de üst düzey ayrılıklara bir yenisi daha eklendi.

Global Medya Group A.Ş.’ye ait Haber Global, yayın hayatına 24 Eylül 2018’de başlamıştı.Birçok ünlü gazeteci ve televizyoncuyu kadrosunda toplayarak iddialı bir şekilde yayın hayatına giren kanalda bir ay geçmeden yaşanan büyük kriz sonrası, genel yayın yönetmeni Suat Toktaş, Haber Koordinatörü İnan Demirel ve Haber Müdürü Bengü Şap istifa kararı almıştı.

Bu gelişme sonrası göreve gelen ve iki yıla yakın süre bu görevi yürüten genel yayın yönetmeni Erdoğan Aktaş Şubat 2020'de kanal ile yollarını ayırmış, bu göreve Ankara Temsilcisi Faruk Demirel getirilmişti.

Faruk Demirel'in Genel Yayın Yönetmeni olmasıyla yeniden yapılanma içerisine girilmiş, kanalda Haber Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Alişer Delek, Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı görevine atanmıştı.

Delek'in bu görevi kısa sürdü. Deneyimli televizyoncu ile kanalın bugün itibariyle yolları ayrıldı.

 

ALİŞER DELEK KİMDİR?

1980, Diyarbakır doğumlu olan Alişer Delek, haberciliğe 2000 yılında dış haberler servisinde başladı. Sırasıyla Star TV, CNN TÜRK, TRT, Al Jazeera Türk, yeniden CNN Türk ve Haber Global'de çalıştı. Haber merkezlerinde muhabir, editör, haber müdürü olarak çalışan Alişer Delek, TRT için bir yıl Atina, bir yıl da Tahran'da görev yaptı.

Daha sonra Türkiye'ye dönerek Al Jazeera Türk'ün kuruluş aşamasında görev aldı. Burada önce editörlük sonra da haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. Buradan ayrıldıktan sonra CNN Türk'te planlama editörü olarak çalıştı ve Eylül 2018'den bu yana Haber Global'de görev yapmaktaydı.