Polemik & Kulis
21 Kas 2022 10:35 Son Güncelleme: 21 Kas 2022 12:32

Haber Global’de kritik atamalar! Üç isim yeni göreve getirildi…

Azerbaycan sermayeli haber kanalı Haber Global’den atama haberleri geldi. 3 isim, yeni göreve getirildi.

Azerbaycan sermayeli haber kanalı Haber Global’den atama haberleri geldi. MedyaRadar’ın haberine göre Özel Haber Muhabiri Ali Çiçek, Özel Haber Masası Şefi olarak, Haber Editörü Halil İbrahim Erdoğan, Siyaset Masası Şefi olarak, Haber Muhabiri Murat Karataş, Strateji, Güvenlik ve İstihbarat Kıdemli Muhabiri olarak atandı.

ALİ ÇİÇEK KİMDİR?

1984 yılında, Ankara'nın Çankaya ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Başkent'te tamamladı. Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi Radyo TV bölümünü bitirdi. Aynı lisede Japonca eğitim aldı. Çocukluğundan beri sayısız kulüpte yürüttüğü futbol yaşantısını, televizyonculuk aşkı için bitirdi. Kırıkkale Üniversitesi Radyo TV ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerini tamamlayıp, 2005 yılında Ankara Kanal A televizyonunda Haber Muhabiri olarak mesleğe ilk adımını attı.

Yaptığı özel ve farklı içerikli haberler sayesinde kısa zamanda adından söz ettirdi. 2 yıl görev yaptığı Kanal A'dan sonraki durağı, Kanal 7 Ankara büro oldu. Gerek siyasi gerekse renkli haberlerine burada da devam etti. 2012 yılında askerlik görevi dönüşü kariyerini İstanbul Kanal 7 Haber Merkezi’nde sürdürdü. Buradan sırasıyla TRT 1 Ana Haber Editörlüğü ve Muhabirliği, TV8 ve TRT 1 program muhabirliği, tekrar Kanal 7 Haber Merkezi ve Show Haber’de görev aldı.

Hazırladığı özel haberlerin yanı sıra sıcak haberlerle de adından söz ettirdi. Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde yaklaşık bir ay kaldı. Sınır hattının sıcak atmosferini, yaptığı özel yayınlarla izleyiciyle buluşturdu. Soma maden faciasına ilk ulaşan muhabir oldu, gelişmeleri sıcağı sıcağına olay yerinden aktardı. Adnan Oktar davasının kilit ismi olan anne Mediha Oktar’ın evini bulan ve yıllar sonra ilk kez görüntüleyen muhabir oldu. Covid-19 sürecinin başında, İstanbul’da kazılan ilk Covid mezarlığını ortaya çıkardı ve ekranlara taşıdı. Ekranlarda yaptığı eğlenceli haberlerle kendi tarzını yarattı, birçok röportajı sosyal medyada viral oldu.

Ali Çiçek, 2019 yılında kurduğu yapım şirketiyle haberciliğe ara verdi. Birçok ulusal kanala program yaptı. 3 yılın ardından şirketini devreden Ali Çiçek haberciliğe, Ağustos 2022'de göreve başladığı Haber Global'de devam etmektedir.

MURAT KARATAŞ KİMDİR?

1972 yılında, Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini babasının memuriyeti nedeniyle Türkiye'nin çeşitli illerinde tamamladı.

Mesleğe, 1994 yılında Ankara'nın Polatlı İlçesi'ndeki yerel bir televizyon kanalında başladı. 1996 yılında girdiği Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü'nden 2001 yılında mezun oldu.

Öğrenim hayatı boyunca Eskişehir'deki yerel medya kuruluşlarında yarı zamanlı olarak çalıştı. Diyarbakır'daki askerlik hizmetinden sonra İstanbul'da sırasıyla Birgün Gazetesi, TGRT Haber Televizyonu, TV8 ve Habertürk Televizyonu haber merkezlerinde görev yaptı. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabirliği yaptı.

Haber Global'de muhabir olarak görev yapmaktadır. Uzun süre Güneydoğu Anadolu, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki çatışma bölgelerinde görev yaptı. Musul'un DAEŞ tarafından işgalini ve sonrasında kenti kurtarmak için başlatılan harekâtı yerinde izledi. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında sınır hattında görevliydi. Irak'ın kuzeyinde TSK tarafından gerçekleştirilen Kararlılık Harekâtı sonrası kurulan üs bölgelerine giren ilk televizyon muhabiri oldu. Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde Suriye ve Rus savaş uçaklarının Türk jetleri tarafından düşürülmesine bizzat tanıklık etti. Görüntüler uluslararası ajanslar tarafından dünyaya servis edildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından farklı zamanlarda iki kez ödüle layık görüldü.

HALİL İBRAHİM ERDOĞAN KİMDİR?

1987 yılında İstanbul’da doğdu. Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldu. Sırasıyla Ülke TV, İhlas Haber Ajansı, TVNET, 24 TV ve CNN Türk’te çalıştı. 2021 Ocak ayından itibaren Haber Global’de haber editörü olarak görev aldı.