Polemik & Kulis
24 Mayıs 2022 18:57 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2022 19:13

Haber Global’da üst düzey operasyon! Genel Yayın Yönetmeni kim oldu?

Azerbaycan sermayeli haber kanalı Haber Global’de genel yayın yönetmeni değişti

Azerbaycanlı Global Medya Grup tarafından Türkiye'de kurulan haber kanalı Haber Global’de üst düzey değişiklik yaşandı.

Medyaradar’ın özel haberine göre; Bu sabah Bakü’den İstanbul’a gelen Haber Global’in sahibi Elnur Abdullayev, genel müdür Mammad Gulmammadov ile bir görüşme gerçekleştirdi.

"BANA BU İŞİN HESABINI VERİN"

Kanalın gidişatından memnun olmayan Abdullayev’in “Neredeyse 4 yıldır bu kanala milyonlarca dolar gömdük ama ne reyting ne reklam geri dönüşü ne de saygınlık olarak bir arpa boyu yol alamadık. Bana bu işin hesabını verin” dediği öğrenildi.

Tansiyonu yüksek geçen görüşmede Mammad Gulmammadov de, son 1,5 yıldır kanalın genel yayın yönetmenliği görevini yürüten Tuba Atav’ın istediklerini yerine getiremediğini iletti.

Görüşmenin ardından Tuba Atav’ın görevden alınması kararlaştırılırken, göreve getirilecek yeni isim için iddiaya göre Ankara’dan bazı yetkililer ile temas kuruldu.

ANKARA ÖNERDİ, MAMMAD KABUL ETTİ!

Kanala, Külliye tarafından ‘Taha Dağlı’ ismi önerildi. Öneri sonrası harekete geçen patronlar jet bir karar ile Tuba Atav’ı görevden alıp, Taha Dağlı’yı genel yayın yönetmeni olarak getirdi.

 OLAY TV İÇİN GÜNDEME GELMİŞTİ

Taha Dağlı’ın adı daha önce de Olay TV Genel Yayın Yönetmenliği için gündeme gelmişti. Cavit Çağlar kanal yönetimine bu ismi önermiş, kanal yönetimi kabul etmeyince de kanalı kapatmıştı.

 TUBA ATAV’IN YENİ GÖREVİ NE OLACAK?

Öte yandan, Tuba Atav ve Serdar Akdoğar’ın Haber Global ile irtibatlarının kesilmeyeceği, kanal içinde farklı görevlere getirilmesinin beklendiği Medyaradar’a gelen duyumlar arasında.