Televizyon
01 Mayıs 2020 12:22 Son Güncelleme: 01 Mayıs 2020 12:40

Haber Global buldu, Habertürk TV üzerine mi kondu?

Haber Global'in geçtiğimiz günlerde yayına soktuğu programın adı ve formatını Habertürk TV'nin de kullanmaya başlaması dikkatlerden kaçmadı.

Medyada yenilikler yapmak özellikle yeni formatlar bulmak ve onu ekrana taşımak kelimenin tam anlamı ile altın değerinde.. Belli kalıpların arasına sıkışan yayın akışı izleyiciyi de ekrrandan uzaklaştıyor. E haksız da sayılmazlar aslında.

Kısa bir süre önce Haber Global Televizyonunda görev değişimi yaşandı. Kanalın Ankara temsilcisi Faruk Demirel İstanbul'a transfer oldu. Azerbaycan sermayeli haber kanalının Genel Yayın Yönetmeni oldu. O andan itibaren de kanalın yayın formatlarında önemli yenilikler yapıldı. Örneğin ekranların en deneyimli sunucularından biri olan Erhan Ertürk'ün sunduğu ana haber bülteni 1 saat öne çekildi. Türkiye'de alışılagelen saat dilimi olan 19:00'da prıme tıme kanallarla ile arasına mesafe koyan Haber Global bu adımın da meyvesini almaya başladı. Saat 18'deki haber bülteninin izlenirlik oranı hisssedilir seviyede yükseldi..

Haber Global'in ikinci önemli hamlesi ise deneyimli haber muhabiri Aytaç Kurnaz'a emanet edilen yepyeni bir programı yayına sokmak oldu. Aytaç Kurnaz ile "Uzmanına Sorun" programı enerjisi ve interaktif yayın formatı ile kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Ancak işte ne olduysa ondan sonra oldu. Çarşamba akşamı Habertürk televizyonunu açanlar gözlerine inanamadı. Çünkü ekranda Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu programın adı ve formatı Haber Global Televizyonundaki ile aynıydı. Alt kj'de Uzmanına Sorun yazısı ve ekranın ortasında izleyicilerden gelen soruların aktarımı akıllara Habertürk acaba Haber Global'in formatını mı kaptı sorularını getirdi.

Çünkü alanında uzman konukların izleyicilerden gelen soruları yanıtladığı format daha bir kaç hafta önce Haber Global'de ekrana gelmiş ve izleyilerden tam not almıştı. Habertürk televizyonundaki programı izleyenler "Haber Global buldu Habertürk üzerine mi kondu" diye de sormadan edemedi.