Haber ajansı tek tek ayrıntılarını paylaştı! İşte 2022'in en iyi kareleri...

Reuters, 2022 yılında dünyada öne çıkan olaylardan derlediği fotoğrafları paylaştı.

Haber ajansı tek tek ayrıntılarını paylaştı! İşte 2022'in en iyi kareleri... - Sayfa 1

Reuters haber ajansı 2022 yılının en çarpıcı fotoğraflarını yayınladı. Ukrayna-Rusya savaşı, Kraliçe Elizabeth'in ölümü, Oscar töreni, Sri Lanka'daki ayaklanma yılın öne çıkan olayları oldu.

116
Haber ajansı tek tek ayrıntılarını paylaştı! İşte 2022'in en iyi kareleri... - Sayfa 2

2022 yılına damga vuran en önemli olaylardan biri hiç kuşkusuz Rusya-Ukrayna savaşı oldu. 21 Şubat 2022'de Rusya, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni bağımsız devletler olarak resmen tanıdı.

216
Haber ajansı tek tek ayrıntılarını paylaştı! İşte 2022'in en iyi kareleri... - Sayfa 3

Üç gün sonra Putin, televizyonda yayınlanan bir yayın sırasında Ukrayna'da "özel bir askeri operasyon" ilan etti ve bu, Ukrayna'nın tam ölçekli bir işgalinin başlangıcı oldu. İşgal uluslararası alanda kınandı ve birçok ülkenin Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulamasına ve mevcut yaptırımları artırmasına yol açtı. Devam eden geniş çaplı savaş, büyük bir mülteci krizine ve on binlerce ölüme neden oldu.

316
Haber ajansı tek tek ayrıntılarını paylaştı! İşte 2022'in en iyi kareleri... - Sayfa 4

70 yıl tahtta kalan Kraliçe II. Elizabeth 8 Eylül'de İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybetti. Kraliçe Elizabeth, Westminster Abbey'deki devlet töreni ve Windsor'daki anma töreninin ardından pazartesi akşamı Kral III. Charles ve kraliyet ailesinin diğer üyelerinin katıldığı özel bir törenle birlikte toprağa verildi.

416