Gündem
21 Şub 2015 11:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Gürsel Tekin'e milletvekili adayı gazeteciden tepki: 27 Mayıs ruhu hortladı!

CHP’li Gürsel Tekin’in “8-9 Haziran'da ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacaktır.”açıklamasına AK Parti İzmir aday adayı Bilal Çetin’den tepki geldi.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada Tekin’in açıklamalarının hatırlatarak “CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin  talihsiz bir açıklama yapmıştır. CHP’li Gürsel Tekin’in bu açıklaması CHP’nin medyaya bakış açısını gösteren, CHP’nin basın özgürlüğü konusundaki anti-demokratik tutumunu gösteren bir açıklamadır.”dedi.

Gazeteci olan Çetin yaptığı açıklamada “Gürsel Tekin ‘in bu açıklaması CHP’nin genlerindeki darbeci anlayışın yeniden tezahür etmesidir. 27 Mayıs darbesini yapanların tankları Bab-ı Ali’den yürütme tehdidinde bulunması ile Tekin’in açıklamaları arasında fark bulunmamaktadır. 27 Mayıs ruhu hortladı.CHP’nin despot, baskıcı anlayışı ile düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı duruşunun açık göstergesidir. “dedi.

TENEKE GÖNDERMESİ

Çetin “Tekin’in bu hayalini gerçekleştirme fırsatı olmayacak Çünkü 7 Haziran seçimlerinde CHP milletten bir tokat daha yiyecektir. 2011 seçimlerinde önce Gürsel Tekin’in anket şirketlerine teneke bağlamakla ilgili açıklamaları da hafızalardan silinmedi.”dedi

GAZETECİ CEMİYETLERİ TEPKİ GÖSTERMELİ

Çetin “Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere basın meslek örgütlerinin bu açıklamaya sert tepki göstererek gerekli tavrını koymaları gerekir. CHP’den milletvekili aday adayı olan Sayın Atilla Sertel’in basına yönelik bu anti-demokratik açıklamadan sonra aday adaylığını geri çekip çekmeyeceği merakla beklenmektedir.Gürsel Tekin’in medyaya yönelik baskıcı ve tehditkar açıklamalarının ise özellikle paralel medya organları başta olmak üzere bazı medya organları tarafından görmezden gelinmesi bu medya organlarının basın özgürlüğüne at gözlüğü ile bakmalarının açık göstergesidir. “