Gündem
12 Eyl 2011 14:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:48

GÜRSEL TEKİN'DEN YILDIRIM'A ZİYARET!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, futbolda şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti.

Gürsel Tekin, Milletvekilleri Mahmut Tanal ile Ramis Topal ve İl Başkanı Bahri Şahin saat 11.00 sıralarında Metris Cezaevi'ne geldi. Aziz Yıldırım ile yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü olduğunu hatırlatan Tekin, "12 Eylül ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler, önemli bedel ödeyenlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Biliyorsunuz Metris Cezaevi çok önemli bir demokrasi mücadelesinde hayatını kaybetmiş ya da bedel ödemiş insanların mekanı olan bir yerdir. 12 Eylül'ü yaratanları şiddetle kınıyorum" diye konuştu.
  Aziz Yıldırım'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Tekin, "Son derece iyi, biraz sohbet ettik. Sohbetin paylaşılmayacak kısmı var, paylaşılacak kısmı var. Paylaşılmayacak kısmı bizde kalacak. Özellikle yasal düzenlemelerle ilgili bu konuda CHP olarak bakanlık herhangi bir teklif getirdiğinde sonuna kadar destekleyeceğimizi söyledik. Bu sorun yasal düzenleme sadece Fenerbahçe'nin sorunu değil Türkiye'deki tüm kulüplerin sorunu. Bununla ilgili bir düzenleme var. Bu düzenlemede bizden destek istediler. Kendilerine ve Türk futboluna destek vereceğimizi beyan ettik" dedi.
  Gürsel Tekin, bir basın mensubunun "Fenerbahçe'nin bugün maçı var acaba ziyaretiniz tesadüf mü?" sorusu üzerine de, "Eğer tesadüf arıyorsanız 12 Eylüle bir tesadüf oldu. Onu bilinçli bir tarih seçtiğimi ifade edebilirim. Maçın bu gün olduğunu bilmiyordum. Fenerbahçe'ye de Trabzonspor'a başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
  Bir basın mensubunun, "Aziz Yıldırım'ın sağlık durumu ve morali nasıl?" sorusuna da Tekin, "Tabi biraz sağlık sorunu var. Moral çok iyi, insanlar belli bir süre sonra her şeye alışıyor" şeklinde yanıt verdi.