Gündem
12 Ağu 2011 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:40

GÜRSEL TEKİN O DERGİYE HANGİ SORUYU SORDU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin İngiltere ziyaretinde hangi dergiyi ziyaret etti ve ne sordu?

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yağma olayları ile gündemdeki yerini koruyan Londra'da The Economist dergisini ziyaret etti. Seçimlerden önce "CHP'ye oy verin" açıklaması yapan The Economist dergisine "Neden fikir değiştirdiniz" diye sordu.

Vatan gazetesinden Kıvanç El'in haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Londra temaslarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Yağma, kundaklamanın temelinde yoksulluk var. Sosyal entegrasyon sorunu da olunca patlamaya hazır bomba gibi" dedi. Londra'ya giderek incelemelerde bulunan Tekin, siyasetçiler ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.

THE ECONOMİST'E GİTTİ

Tekin, geçmişte AKP'ye destek veren ancak son seçimlerde "CHP'ye oy verin" çağrısı yapan The Economist dergisini de ziyaret ederek derginin editörleriyle görüştü. Tekin dergi temsilcilerine, "Neden böyle fikir değişikliğine gittiniz?" diye sordu. Tekin, "Bu sorum üzerine, 'Biz Türkiye ile ilgili bir sosyolog görevlendirdik dediler. Bu sosyoloğun Türkiye'de 48 gün kaldığını, çeşitli illere gittiğini, rapor yazıp döndüğünü söylediler. Bunun üzerine manzaranın İngiltereden göründüğü gibi olmayıp söz konusu yazıyı yayınlandıklarını belirttiler" dedi.