Politika
06 Eki 2022 07:39 Son Güncelleme: 06 Eki 2022 07:39

Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu! ‘Ne yetkisi, mal mı paylaşmışım?..’

HDP’ye yönelik açıklamaları ile gündem olan Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik sarf ettiği "Yetkisi yok" sözlerine cevap verdi.

Bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna verdiği "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir" cevabıyla siyaset gündemine oturan Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik sarf ettiği "Yetkisi yok" sözleri sebebiyle kırgın olduğunu söyledi.

Katıldığı bir YouTube kanalında, Kılıçdaroğlu'na kırgın olduğunu ifade eden Gürsel Tekin, şunları söyledi:

"Böyle laflar olur mu; 'yetkisi yok, etkisi yok'... Ne yetkisi, mal mı paylaşmışım? Ne demişim? Sayın Genel Başkan demez mi; 'Evladım bir gidin bakın izleyin, bana izletin ne demiş bu adam'. Kaldı ki benim bu konudaki hassasiyetimi en iyi bilen o.

Dersim meselesinde Sayın Genel Başkanın yanında tek kişi vardı; o da Gürsel Tekin. Aslanlar gibi gittim yanında durdum. Benden mevsimlik bir şey bekleyemezsin, en iyi sen bilirsin Sayın Genel Başkan. Demokrat bir insan olarak, benden nasıl bir cevap bekleyebilirsin? Onun için kırgınım yani."

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna, "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye yanıt vermişti. Tekin'in bu açıklaması siyaset gündemine oturmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine ilişkin olarak, "Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş. Burada kararı verecek olan 6’lı masadır" demişti.