Gündem
24 Eyl 2011 16:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:50

GÜRSEL TEKİN ANKA'YA DAVA AÇTI!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ANKA Haber Ajansı'na dava açtı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in avukatı Hülya Tanal, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilmek üzere İstanbul Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu dava dilekçesinde ANKA’nın 24 Ağustos’ta yayımladığı “Yenimahalle Belediyesi, ‘Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine’ toplantıyı iptal etti” başlıklı haberdeki “Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, dün yaptığı basın toplantısı ile CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin 300 milyar dolarlık imar yolsuzluğuna karıştığını öne sürmüş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i kastederek, ‘tenzili rütbeye uğramış’ bir CHP’li yöneticinin gönderdiği iş adamının da kendisine rüşvet teklif ettiğini açıklamıştı” ifadelerine yer vererek, “Davalı Tarık Şengül’ün müvekkilim ile ilgili basın üzerinde yaptığı beyanatları ve basında çıkan haberlerinin tamamı asılsızdır. Hakikat dışı olup gerçekler ile hiçbir ilgi ve alakası yoktur” dedi.

Dava dilekçesinde Yeni Şafak gazetesinin 27 Ağustos tarihli sayısında yayımlanan “Konak rantının kaseti çıkacak” başlıklı “Resmi evrakta sahtecilikten hapis cezası alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in başı yine dertte. Tekin’in bir müteahhitle Ankara Çayyolu’ndaki Havuzlu Konak Konutlarında yapılan imar değişikliğinin iptal edilmemesi için eski il başkanı Şengül’e yaptığı rüşvet teklifinin ses kaydı olduğu anlaşıldı. Şengül, ‘Tuzak olabilir diye görüşmeyi kaydettim’ dedi” şeklindeki haber ile aynı gazetedeki “Yargıtay’da sümen altı edildi” başlıklı “Tekin ise itiraz hakkını kullanarak dosyayı Yargıtay’a taşıdı. Tekin milletvekili olup dokunulmazlığı kavuşması için bilinçli olarak geciktirildiği belirtiliyordu” şeklindeki habere de yer verildi.

“Yargıtay’da sümen altı edildi” başlıklı haberdeki dava ile ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının yasaya aykırı, sanık savunmanın ve cumhuriyet savcısının temyiz itirazları yerinde bulunduğundan hükmün bozulması yönünde mütalaa verdiği kaydedilen dava dilekçesinde “Kaldı ki bu haber güncel değil, gerçekçi değil haberin verilmesinde kamu yararı da bulunmamaktadır” denildi. Yeni Şafak gazetesi tarafından Tekin’in fotoğrafının izinsiz bir şekilde yayımlanmasının da kişilik haklarına saldırı oluşturduğu savunulan dava dilekçesinde Yeni Şafak gazetesinin yaptığı haber ile Tekin’in onuru ve saygınlığı küçük düşürülerek mağdur edildiği ifade edilerek şunlar kaydedildi:

“Müvekkilim ile ilgili; Tarık Şengül, Anka Haber Ajansı ve Yeni Şafak Gazetesinde çıkan haberlerin tamamı gerçeklik ile hiçbir ilgi ve alakası yoktur, hakaret, iftira boyutuna varan mahiyete hukuka aykırılık teşkil eden beyan ve açıklamalardır. Bu haberler nedeni ile müvekkilimizin, şeref ve haysiyeti ile oynanmıştır. Toplum içinde küçük düşürülerek manevi anlamda çok üzülmüştür. Siyasi açıdan büyük bir yara alarak üzerinde onarılmaz büyük izler bırakmıştır. Müvekkilimiz aynı zamanda TBMM görev yapan milletvekili olup kamu görevlisidir. Kamu görevlisi olması nedeni ile olayın ne kadar vahim boyutlarda olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Bu açıdan müvekkilimizin manevi anlamda üzüntü, elem ve kederini azaltacak şekilde her bir davalıdan 20.000 TL olmak üzere dava gününden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte toplam 60.000 TL manevi tazminat davasını huzura getirme zaruriyeti hasıl olmuştur.”

ŞENGÜL, YENİMAHALLE BELEDİYESİ’NİN İMAR RANTINA ORTAK OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ
CHP eski Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, 23 Ağustos’ta CHP Ankara İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte büyük bir imar rantına ortak olduğunu iddia etmişti. Şengül, Yenimahalle Belediye Meclisi’nin daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla Yenimahalle İlçesi Alacaatlı Mahallesinde imar haklarının 5 katı artıran 1/5000 ölçekli plan kararına paralel olarak 1/1000 ölçekli plan değişikliğine onay verdiğini belirtmiş, genel başkanlığını yaptığı TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın karara açacağı davaya engel olması için ise “tenzili rütbeye uğramış” CHP’li bir yöneticinin gönderdiği bir işadamının kendisine rüşvet teklif ettiğini öne sürmüştü. Şengül, aynı gün akşam saatlerinde CHP Ankara İl Başkanlığı’ndan istifa etmişti.

ANKA