Gündem
21 Şub 2014 09:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

Günün bomba iddiası! Cemaat Kabataş'ta Erdoğan'ı yanılttı!

Gezi olaylarında başörtülü kadına saldırı iddiası gündemi sarsmış ancak geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan görüntülerde saldırı olayının gerçekleşmediği iddia edilmişti.

Kabataş olayıyla ilgili bomba iddia Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik'ten geldi. Çelik'in verdiği bilgilere göre Erdoğan olay Haziran ayına gerçekleştiğinde Erdoğan Emniyet'ten görüntüleri istemiş ancak 'yok' cevabı almış! Olaydan aylar sonra kendisine yok denilen görüntülerin servis edilmesinden dolayı Erdoğan'ın öfkesi büyük!

Başbakan’ın olay ile ilgili durduğu nokta, Haziran 2013’teki ile aynı.

İlave öfkesinin nedeni, 8 ay sonra yayınlanan görüntüler üzerinden yeniden ısıtılan ve şekillenen gündem.

Küçük bir araştırma yaptım.

Ulaştığım bilgi şu:

ERDOĞAN'A 'YOK' DEDİLER GÖRÜNTÜ ÇIKTI!

Başbakan Erdoğan, geçen yıl haziran başında, olayı öğrenir öğrenmez, yaşananlara ilişkin ne kadar görüntü varsa toplanıp kendisine getirilmesini istemiş.

Erdoğan ne olup bittiğine dair detayları, bölgedeki MOBESE ve özel güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden izlemek istemiş ama İstanbul Emniyeti’nden gelen yanıt, “Görüntü yok” şeklinde olmuş.

Başbakan’ın şu son günlerdeki ilave öfkesinin nedeni bu işte.

Olayın ardından kendisine, olmadığı söylenen görüntüler 8 ay sonra ortaya çıkıyor ve Erdoğan bunları televizyondan izliyor.

Tayyip Erdoğan, paralel yapı olarak adlandırdığı kadroların kendisinden bilgi ve belge gizlediğini, bu yetmezmiş gibi olay gün ve saatinin görüntülerinin, üstelik de montajlı şekilde, aylar sonra medyaya servis edildiğini düşünüyor.

Özetle...

İşin özüne dair görüşünü değiştirmiyor olsa da, Erdoğan’ı olayın yanı sıra işte bu durum da hiddetlendiriyor.