Gündem
30 Ağu 2018 11:32 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:49

"Günümüzün Karacaoğlan'ı" diye bilinirdi! Duayen gazeteci-şair hayatını kaybetti! (Medyaradar/Özel)

Muhabir, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve genel yayın müdürü olarak çeşitli gazetelerde görev yapan Mehmet Zeki Akdağ vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, sürekli basın kartı sahibi, şair, yazar Mehmet Zeki Akdağ, 29 Ağustos 2018 Çarşamba günü hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, şair, yazar Mehmet Zeki Akdağ’ın ölümünün ardından yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz şair Mehmet Zeki Akdağ’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” denildi.

Mehmet Zeki Akdağ'ın cenazesi, 30 Ağustos 2018 Perşembe günü, Karaman’ın Sarıveliler İlçesi, Göktepe Köyü’nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

MEHMET ZEKİ AKDAĞ KİMDİR?

1929’da Karaman ili Sarıveliler ilçesi,Göktepe Köyü’nde doğdu.Veteriner Sağlık Teknisyeni Okulu’ndan mezun oldu.Ordu Dil Okulu’nu 1960’da tamamladı. 1968’de astsubaylıktan emekli olduktan sonra gazeteciliğe başladı. 1968 senesinde Milliyet gazetesinde çalışmaya başladı. Akşam, Bayrak, Güneş, Yeni İstanbul, Son Posta, Hergün ve Ortadoğu, Ayyıldız gazetelerinde, muhabir, haber müdürü, yazı işleri müdürü ve genel yayın müdürü oldu. Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatkârlar Vakfı kurucu üyesiydi.Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin İstanbul Şubesi’nin 10 yıl Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.1945 yılından beri şiirle uğraşan Akdağ’ın şiirleri, ilk olarak 1947’de yayımlanmaya başladı. Altı yıl arkadaşları ile Mızrap adlı bir musiki dergisi çıkardı. Birçok sözlük, ansiklopedi ve yıllıkta yer alan şiirleri bestelenip TRT repertuvarına girdi.Yayınlanmış çok sayıda kitabı bulunuyor. Bir kızı ve oğlu var.