Spor
31 Eki 2022 10:56 Son Güncelleme: 31 Eki 2022 11:00

Güntekin Onay'dan Emre Mor'a Türkçe eleştirisi: Artık 3 sene oldu!

Fenerbahçe'nin oyuncusu Emre Mor son oynanan İstanbulspor maçının ardından yayıncı kuruluşa konuşmuş ve demecini yine tercüman aracılığıyla İngilizce olarak vermişti. Galatasaray, Karagümrük ve Fenerbahçe formalarıyla Türkiye'de 3 sene geçiren ve Milli Takım'da da oynayan Emre Mor hala Türkçe bilmiyor. Güntekin Onay, bu durumu eleştirdi.

Süper Lig'in 12. haftasında oynanan İstanbulspor Fenerbahçe maçında rakibini 5-2 ile geçen Fenerbahçe 3 puanın sahibi olurken, haftayı kayıpsız kapatmayı başardı.

'TÜRKÇE' TEPKİSİ!

Karşılaşmanın yankıları devam ederken, maç bitiminin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Emre Mor, "Galibiyetten dolayı çok mutluyum. Son attığımız golleri daha erken atabilirdik. Daha önemlisi galip gelmekti. Kalitemizi bir kez daha ortaya koyduk Bu şekilde devam etmeliyiz." ifadelerini kullanırken, yaklaşık 3 senedir Türkiye'de top koşturan Mor'a, ünlü sunucu Güntekin Onay canlı yayında 'Türkçe' tepkisinde bulundu.

"ARTIK KONUŞABİLİYOR OLMASI GEREKİYOR"

Açıklamalarını tercüman vasıtasıyla yapan 25 yaşındaki futbolcu için Güntekin Onay, "Emre Mor, A Milli Takım oyuncusu. Aynı zamanda burada 3. senesine girdi. Bu kadar süre geçmesine rağmen Emre Mor röportajları hala İngilizce veriyor. Artık Türkçe konuşabiliyor olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Güntekin Onay'ın bu sözleri sonrası Sarı-Lacivertli taraftarlar kendisine tepkide bulunurken "Bizim için iyi top oynaması yeterli" yorumunda bulundu.