Gündem
19 Ağu 2016 13:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

Güneş gazetesinden İsveç'e 'tecavüz' misillemesi!

Güneş gazetesi, Atatürk Havalimanı'nın dış hatlar bölümüne verdiği reklamda İsveç'e seyahat uyarısında bulundu.

Güneş Gazetesi, Atatürk Havalimanı'nın dış hatlar bölümüne verdiği reklamda İsveç'e seyahat uyarısında bulundu. Hem İngilizce hem de Türkçe olarak "İsveç'in dünyanın en yüksek tecavüz oranına sahip ülke olduğunu biliyor musunuz?" ifadeleri bulunan ilanda Güneş gazetesinden 'Tecavüz ülkesi İsveç' başlıklı bir haber kupürüne de yer verildi.

NEDEN İSVEÇ'E TEPKİ GÖSTERİLDİ?

Avusturya gazetesi Kronen, Viyana Havalimanı'nda "Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" başlıklı haberini reklam panosunda yayımlamış ve bunun üzerine Türkiye ile Avusturya arasında ipler gerilmişti. Konuyla ilgili haberi Twitter hesabından paylaşan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ise, “Türkiye’nin 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal edilmeli. Çocukların şiddet ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha fazla korunmaları lazım” demişti.



Wallström'ün bu tweet'ine Türk yetkililerin tepkisi sert olmuştu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Wallström’e Twitter'dan, “Açıkça yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye’de böyle aptalca bir şey yok. Lütfen gerçekleri öğrenin” diye yanıt vermişti.

Ardından da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İsveç Dışişleri Bakanı M.Wallström'ün mesajı,art niyetli değilse yanlış ya da çarpıtılmış bilgiye dayalı asılsız bir açıklamadır. Çünkü Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocuklara karşı işlenen cinsel istismar eylemlerinin cezasızlığı iddiaları,gerçek dışıdır/asılsızdır" açıklamasında bulunmuştu. Tartışmaya İsveç Başbakanı Stefan Löfven de katılarak “Bu karar endişe verici. Çocuk, çocuktur...” ifadelerini kullanmıştı.