Dünya
21 Eyl 2023 09:41 Son Güncelleme: 21 Eyl 2023 09:44

Gündüz öğretmen, akşam ‘aşırı sağcı’ spiker

Almanya’nın Brandenburg eyaletindeki bir ilkokulda stajyer öğretmenlik yapan Elisa W.’nin, koyu renk bir peruk ve farklı isim kullanarak aşırı sağcılara Compact TV’de sunuculuk yaptığı ortaya çıktı. Eyalet Eğitim Bakanlığı öğretmeni görevden aldı.

Almanya'da aşırı sağcı Compact TV'de spikerlik yapan bir kadının, gündüzleri öğretmen olarak çalıştığı ortaya çıktı. Yaptığı yayınlar ve benimsediği politika nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Compact TV’de çalıştığının belli olmamasını isteyen spikerin kılık değiştirerek ekrana çıktığı anlaşıldı.

Almanya'da koyu renk peruk takarak aşırı sağcı yayınlarıyla bilinen Compact TV'de sunuculuk yaptığı ortaya çıkan stajyer öğretmen görevden alındı.

GÜNDÜZ ÖĞRETMEN GECE SPİKER

Yerel basında çıkan haberlerde, Maerkisch-Oderland'daki bir ilkokulda şubattan beri çalışan, aşırı sağcı öğretmen adayı 29 yaşındaki Elisa W'nin Brandenburg Eyaleti Eğitim Bakanlığınca görevden alındığı bildirildi.

Elisa W'nin, aşırı sağcı yayınlarıyla bilinen Compact TV'de farklı isim kullanıp koyu renk peruk takarak sunucu olarak çalıştığı ifade edildi.

Stajyer öğretmenin aşırı sağcı çevrelerle ilişkisi olduğu belirtilen haberlerde, bakanlığa yaz döneminde yapılan ihbarda öğretmenin aşırı sağcılarla ilişkisi bildirildiği halde, hemen görevden alınmadığı ve bir süre daha çalıştığı öne sürüldü.

Brandenburg Eyaleti Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, açığa alınan öğretmen adayı Elisa W'nin, "anayasaya sadakati ve dolayısıyla kişisel uygunluğu konusunda ciddi şüpheler olduğu" kaydedildi.