Gündeme bomba gibi düşen AK Parti anketi! Bakanlar ve belediye başkanları da var…

Türkiye 2024 yerel seçimlerinin siyasi atmosferini günden güne daha yoğun hissediyor. AK Parti anketinde öne çıkan isimler de Ankara kulislerini hareketlendirdi. Son ankette, üstlendikleri kritik görevlerle tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı isimlerin sıralamaları ise dikkat çekti…

Gündeme bomba gibi düşen AK Parti anketi! Bakanlar ve belediye başkanları da var… - Sayfa 1

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde görevine halihazırda devam eden bakandan eski bakanlara ve belediye başkanlarına dek birçok isim AK Parti'nin İstanbul'da belediye başkanı adayı olacağı iddialarına çoktan konu olmuş durumda… Bu sırada dikkatle takip edilen seçim anketlerine yenisi eklendi. Sıralamada 13 ismin yer aldığı anket sonuçlarında yüzde 10'un üzerinde oy almayı başaran 2 isim bulunuyor. İşte o anketin tüm detayları…

124
Gündeme bomba gibi düşen AK Parti anketi! Bakanlar ve belediye başkanları da var… - Sayfa 2

İSTANBUL ADAYI MERAKLA BEKLENİYOR

Eski bakanlar Süleyman Soylu, Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu ve Mustafa Varank, mevcut Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gibi isimlerin yer aldığı anketi gerçekleştiren Asal Araştırma, 19-27 Ağustos tarihleri arasında 3 bin kişiye "AK Parti'nin İBB başkan adayı kim olmalı?" sorusunu yöneltti.

224
Gündeme bomba gibi düşen AK Parti anketi! Bakanlar ve belediye başkanları da var… - Sayfa 3

YÜZDE 18 İLE İLK SIRADA

Vatandaşların en çok tercih ettiği isim bir önceki Kabine'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanı olarak görev yürüten Murat Kurum oldu. Murat Kurum, katılımcıların yüzde 18,1'inin oyunu alarak ankette ilk sıraya yerleşti.

324
Gündeme bomba gibi düşen AK Parti anketi! Bakanlar ve belediye başkanları da var… - Sayfa 4

İKİNCİ SIRADAKİ İSİM DİKKAT ÇEKTİ

Kurum'u takip eden isim ise Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu oldu. Zaman zaman İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşadığı polemiklerle de gündeme gelen Göksu yüzde 10,2 oy aldı.

424