Medya
31 Eki 2022 14:51 Son Güncelleme: 31 Eki 2022 15:09

Gündem olan TRT spikeri sosyal medyadan isyan etti! ‘Kesinlikle ilişkim yoktur…’

TRT ekranlarında Atatürk'ü anan ve "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini armağan eden" ifadesi kullanan TRT spikeri Deniz Demir, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla isyan etti.

29 Ekim'de TRT ekranlarında yayın biterken bir anda akıştan çıkarak, "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığı ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" diyerek sözlerini noktalayan ve ‘ümmet’ kelimesiyle ilgili ifadeleri nedeniyle dikkat çeken TRT Haber spikeri Deniz Demir, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla isyan etti.

Adına açılan Twitter hesabının görüntüsünü paylaşan Demir, “Twitter’da adıma açılan bu hesapla kesinlikle ilişkim yoktur. Hakkında hukuki işlem başlatacağım kişilerden biridir!” ifadelerini kullandı.

Söz konusu hesaptan yapılan paylaşımlar dikkat çekiyor. İşte o paylaşımlardan bazıları…

NE OLMUŞTU?

TRT spikeri Deniz Demir, 29 Ekim günü, ana haberin sonunda Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak "Bugün Cumhuriyetimizin 99'uncu kuruluş yıldönümüydü. Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını, ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken, Cumhuriyet'i zihninde ve kalbinde yaşayan, yaşatan ve bunu gelecek nesillere aktaran siz bu büyük millet, bu büyük devlet... Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın! 29 Ekim kutlu olsun!" ifadeleri kullanmıştı.

AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci ise bu yaşananların ardından TRT spikeri Deniz Demir'i hedef almış ve “Gereği yapıldı” demişti.