Gündem
07 Şub 2014 12:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

Günaydın Et Ferit Şahenk'in oldu!

Ferit Şahenk, Günaydın Et Lokantaları'nı 150 milyon dolara satın aldı.

Sözcü'den Selin Kök, uzun zamandır konuşulan Günaydın Et Restoranları'nın satış hikayesini yazdı.Günaydın Et için Ali Sabancı ve Doğuş Grubu'nun adı geçiyordu. İddiaya göre galip gelen Şahenk oldu.

İşte o yazı:

BU haf­ta si­ze ye­me iç­me sek­tö­rü ile il­gi­li ku­la­ğı­ma ça­lı­nan­la­rı an­la­ta­yım. Efen­dim, bi­li­yor­su­nuz ay­lar­dır, Gü­nay­dın Et Res­to­ran­la­rı­’na hem Ali Sa­ban­cı­’nın hem de Do­ğuş Gru­bu­’nun ya­ni Fe­rit Şa­hen­k’­in ta­lip ol­du­ğu ko­nu­şu­lu­yor. Gü­nay­dı­n’­ı kim al­dı, kim ala­cak der­ken duy­du­ğum o ki; iş ni­ha­ye­te er­miş ve Do­ğuş Tür­ki­ye­’nin en bü­yük et res­to­ran­la­rı zin­ci­ri­ni 150 mil­yon do­la­ra al­mış. Ge­çen haf­ta ya­pı­lan an­laş­ma­ya gö­re Gü­nay­dı­n’­ın yüz­de 70’i Do­ğu­ş’­un ka­lan kıs­mı ise Cü­neyt Asan ve or­tak­la­rı­nın… He­def ise Gü­nay­dı­n’­ı dün­ya mar­ka­sı yap­mak. Gü­nay­dın Et Res­to­ran­la­rı 200 şu­be­ye ula­şa­cak. 100 şu­be Tür­ki­ye­’de, 100 şu­be ise yurt­dı­şın­da olac­ak. Av­ru­pa­’da te­ker te­ker şu­be­ler açı­la­cak. İn­gil­te­re, Al­man­ya, Fran­sa­’dan son­ra Du­ba­i’de bir şu­be açı­la­cak. Da­ha son­ra AB­D’­de de şu­be açıl­acak
Çiftlik büyüyecek
Günaydın’ın en büyük özelliği etlerinin kendi çiftliklerinde özel olarak yetiştirdikleri hayvanlardan sağlanmasıydı. Bu gelenek yine bozulmayacak şimdilik 10 bin baş yetiştirilen çiftliğin kapasitesi artırılacak ve 30 bin başa çıkarılacak.