Kültür Sanat
16 Mayıs 2024 15:59 Son Güncelleme: 16 Mayıs 2024 16:05

Gülten Dayıoğlu Çocuk Romanı Ödülü'nü kazanan belli oldu

2007 yılında kurulan Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından, Türkçemizi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen “Çocuk Romanı Ödülünü” Profesör 104 ‘’ Nükleer Çağ’’ adlı romanıyla Tunç Kurt kazandı.

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı, nitelikli çocuk ve gençlik edebiyatı eserlerinin yaygınlaştırılmasına, Türkçemizi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla her yıl ödüller vermektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde Dayıoğlu Ailesi hazır bulundu. “Çocuk Okur Büyük Düşünür” konulu panele, Zeynep-Murat Dayıoğlu, Güneş Dayıoğlu, Müge Sırmabıyık, Tuba Peksayar, vakıf üyesi Doğan Hızlan, Latife Boyner, Vali/Mülkiye Başmüfettişi Funda Kocabıyık hanımefendi, İstanbul Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Kaya beyefendi, Beşiktaş Milli Eğitim Müdürü Sedat Işık beyefendi gibi isimler katıldı.

“Çocuk Okur Büyük Düşünür” konulu panele konuşmacı olarak, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Doç. Dr. Seda Saraç , Doç. Dr. Özgül İnce Samur, Doç. Dr. Tuğba Çelik Korat ve Esra Yazdıç Demir katılımları ile gerçekleştirildi.

Tunç Kurt’un ödülünü bu sene 61.ncı sanat yılını kutlayan, Vali/Mülkiye Başmüfettişi Funda Kocabıyık, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, Yazar Gülten Dayıoğlu, Murat Dayıoğlu ve Cemal Dayıoğlu takdim etti.

Gülten Dayıoğlu Ödülleri Organizasyon Komitesi Sekreteri ve Sözcüsü Murat Dayıoğlu, yaptığı açıklamada; “Türk dilinin olumsuz etkilerden arındırılmasını, Türkçe’yi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların ve araştırmacıların yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Yarışmamız aynı zamanda bir Türkçe ödevi olarak da kabul edilmelidir” dedi.

GALA GECESİ BÜLTEN

Gülten Dayıoğlu’nun hem 61.ncı sanat yılını hem de doğum gününü kutlamak adına Galatasaraylılar Cemiyeti’nde Gala Gecesi düzenlendi. Dünya çapında tanınan yazar Gülten Dayıoğlu eserleri ülke çapında eğitim fakültelerinde yüksek lisans ve doktora tezlerine konu olmakta.

Geceye katılanlar arasında Latife Boyner, Gülten Dayıoğlu, Zeynep-Murat Dayıoğlu, Lerzan Boyner; Selim-Emel Bayraktar, Sinem Uslu, Tuba Peksayar, Gülbin Simitçioğlu, Müge Sırmabıyık, Elif Balkuv, Hülya Kalyoncu, Vali/Mülkiye Başmüfettişi Funda Kocabıyık, Sibel-Ferruh Karakaşlı gibi isimler bulundu.

Gelini Zeynep Dayıoğlu’nun 17. Ödül töreni için hazırladığı kısa belgesel filmi tüm izleyenleri duygulandırdı. Gülten Dayıoğlu’nun 89 uncu yaş günü için kitaplarından oluşan doğum günü pastası ile buluşma anı tüm salonda coşkulu ve duygulu anlar yaşattı.